Η Rachel Erdos θα παραδώσει ένα σεμινάριο κίνησης ανοικτό σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες χορευτές ενώ η Ζωή Δημητρίου προσκαλεί επαγγελματίες χορευτές σε ένα εργαστήριο με προοπτική για μελλοντική συνεργασία.

Από 15 έως 21 Ιουλίου 2019, ο Κινητήρας θα φιλοξενήσει ως guest artist τη χορογράφο/ ερευνήτρια Ζωή Δημητρίου. Στο διάστημα αυτό, η Ζωή θα πραγματοποιήσει μια εβδομάδα έρευνας για την ερχόμενη παραγωγή της. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής θα πραγματοποηθεί ένα εργαστήριο για επαγγελματίες χορευτές με προοπτική για μελλοντική συνεργασία.

Πληροφορίες:
Η πρόσκληση στο εργαστήριο θα γίνει μετά από αποστολή αίτησης ενδιαφέροντος μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό στην διεύθυνση: [email protected] με επικεφαλίδα ProjectKinitiras.
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι 15 Ιουνίου 2019.
-Μέρες και ώρες εργαστηρίου: 20-21/7/2019, 12.00-16.00 | Συμμετοχή δωρεάν

*

Η Rachel Erdos επιστρέφει στον Κινητήρα ως guest artist για να παραδώσει ένα εντατικό τετραήμερο σεμινάριο κίνησης. Τα σεμινάρια της Rachel ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να βρουν τη δική τους δημιουργική φωνή και το δικό τους κινητικό υλικό. Βασίζομενοι σε χορογραφικά εργαλεία, αυτοσχεδιασμό και contact, οι συμμετέχοντες εξερευνούν ένα θέμα και μαζί με τη Rachel ανακαλύπτουν και δοκιμάζουν διαφορετικές δημιουργικές ιδέες. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει κινητικό υλικό.

Αυτό το τετραήμερο εντατικό σεμινάριο θα δείξει στους συμμετέχοντες τον τρόπο με τον οποίο η Rachel δουλεύει με τους χορευτές της όταν δημιουργούν ένα νέο έργο. Συνδυάζοντας την κίνηση με το λόγο, οι συμμετέχοντες θα δοκιμαστούν σωματικά, δημιουργικά και συναισθηματικά. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε περφόρμερς ανεξαρτήτως εμπειρίας.

Πληροφορίες:
Πότε: 13-16/7/2019
Ώρα: 11.00-15.00
Κόστος: 90 € (10% έκπτωση με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)
Κρατήσεις θέσεων: 210 9248328 ή στο [email protected]

Βιογραφικά

Ζωή Δημητρίου

Η Ζωή Δημητρίου είναι Ερευνήτρια, Χορογράφος και Περφόρμερ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, σπούδασε στην Trisha Brown στην Νέα Υόρκη και ολοκλήρωσε με διάκριση το μεταπτυχιακό της στην Πρακτική του Ευρωπαϊκού Χοροθεάτρου στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Kirstie Simson, Yvonne Rainer, Felix Ruckert και Siobhan Davies. Ξεκίνησε την χορογραφική της καριέρα το 2006 και το επαγγελματικό της ιστορικό περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων- τα έργα Can You See Me? (2006), Dromi (2007), Limen (2007), Goddesses in Exile (2008), In The Process of… (2010), Little Creatures (2011), You May! (2012), The Chapter House (2014), Side Effects (2015), Peregrinus (2017), Vanishing Points (2018), When Pillars Evaporate (2019), σημαντικά βραβεία χορογραφίας όπως το Robin Howard Foundation Award 2008, το Bonnie Bird Choreography Fund Award 2009, to CfC 2010 από την Company of Angels, Sadler’s Wells και The Place, και τη συμμετοχή στο Aerowaves, μια σημαντική ευρωπαϊκή πλατφόρμα χορού.

Έχει λάβει πολλαπλές αναθέσεις έργου (π.χ. Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) και τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα όπως μεταξύ άλλων Fast Forward Festival 4/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ROH2, Arnolfini, BE Festival, Lilyan Baylis, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Operaestate Veneto Festival, Scala του Μιλάνο, Europe in Motion Festival, Springloaded/The Place. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για τον χορό όπως το Choreoroam, Big Intensive, Europe in Motion και έχει λάβει προμήθειες από σημαντικούς πολιτισμικούς φορείς όπως το Arts Council of England, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μεταξύ άλλων. Είναι ερευνήτρια στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου και διδάσκει διεθνώς σε σημαντικούς θεσμούς όπως Impulstanz Festival, Sasha Waltz Company, Independent Dance, National Dance Academy of Rome, Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας (KSOT). www.zoidimitriou.com

Rachel Erdos

Η Rachel Erdos είναι βραβευμένη ανεξάρτητη χορογράφος με βάση το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Είναι κάτοχος Master Χορογραφίας από το The Laban Centre London. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό AICC στο Aarhus της Δανίας το 2008. Το 2009 απέσπασε το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς στον τομέα του χορού από το The Ministry of Absorption, Ισραήλ. Το 2014 απέσπασε το βραβείο NorthWest Dance Project’s Pretty Creative Commission, στο Portland, Η.Π.Α.

Το 2015 η Rachel απέσπασε το βραβείο του ανεξάρτητου χορογράφου της χρονιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού του Ισραήλ. Η Rachel ήταν μία από τις εμφανιζόμενες χορογράφους στο Springboard 2018, Μοντρεάλ, Καναδάς. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε μερικούς από τους πιο διακεκριμένους χώρους: The Kennedy Centre, Washington DC, The Joyce, New York και Royal Opera House London. Η Rachel έχει διδάξει σεμινάρια εκτενώς τόσο επαγγελματίες όσο κι ερασιτέχνες μεταξύ των οποίων και στα: Ecole de Sables, Senegal Africa, MUDA Africa, Tanzania, Ballet Junior de Geneva, Moving into Dance Mophatong Dance Program, Johannesburg, Vertigo Dance Company training program, American University Washington DC, και Hangxou University for Music and Dance, China.