Μία φορά την εβδομάδα για 4, 6 ή 8 φορές το Σχολείο του Σινεμά θα πραγματοποιήσει ένα ανανεωμένο Σεμινάριο Ιστορίας, Θεωρίας και Κριτικής Κινηματογράφου τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2014 με κόστος πραγματικά συμβολικό.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 4 μαθήματα (Ιούνιος) 6 μαθήματα (Ιούνιος+ μισός Ιούλιος) ή 8 μαθήματα (Ιούνιος + Ιούλιος). Πολλές εκπλήξεις, σημαντικοί καλεσμένοι από το χώρο του κινηματογράφου (θεωρητικοί, κριτικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί κ.α.) , προβολές ταινιών, ενσωματωμένη λέσχη ανάγνωσης κινηματογραφικών βιβλίων (Κινηματογραφική Λέσχη Ανάγνωσης “Λουκία Ρικάκη”) και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα παρουσιαστούν σε ανοιχτό για όλους μάθημα το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 16.00 στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια).

Στο πλαίσιο του ανοιχτού μαθήματος και ενταγμένο στην Ενότητα Επιστημονική Φαντασία και Κινηματογράφος θα προβληθεί στις 17.30 η ταινία ΑΕΛΙΤΑ (1924) του Γιακόμπ Προταζάνοφ.

Με πρωτοποριακό και συμπυκνωμένο τρόπο θα παρουσιαστούν όλα τα σημαντικά κινηματογραφικά ρεύματα και οι μεγάλοι δημιουργοί. Θεματολογίες όπως Από το Βιβλίο στην Κινηματογραφική Ταινία, Επιστημονική Φαντασία-Φανταστικό και Κινηματογράφος , Η Θέση της Γυναίκας στον Κινηματογράφο, Πολιτική και Κινηματογράφος, Ελληνικός Κινηματογράφος ασκήσεις συγγραφής κινηματογραφικής κριτικής και άλλα πολλά που θα αποτελέσουν σε όσους συμμετέχουν μια ευχάριστη έκπληξη.

Διατίθεται δανειστική βιβλιοθήκη και Ταινιοθήκη.

Κόστος 30€ ανά μήνα. Εκπτώσεις για φοιτητές, άνεργους και δυνατότητα παρακολούθησης με ευνοϊκούς όρους (ακόμα και δωρεάν) σε μαθητές που συμμετέχοντας σε προηγούμενους κύκλους έχασαν μαθήματα.