Το DanceVacuum στο Χαλάνδρι παρουσιάζει ένα σεμινάριο Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.

Το περπάτημα είναι ένα σημαντικό εξελικτικό στάδιο για τον άνθρωπο και η κατάκτηση της όρθιας θέσης και βάδισης ένα πραγματικό επίτευγμα.. Οι ανατομικές εξελικτικές προσαρμογές που έχουν συμβεί στο ανθρώπινο είδος ώστε να μπορεί να βαδίζει στα δύο πόδια είναι αξιοσημείωτες. Η οργάνωση αυτής της λειτουργίας μπορεί να παρουσιάζει διαφοροποιήσεις από άτομο σε άτομο καθώς ο καθένας από εμάς και κατά το πρώτο έτος της ζωής μας ακολουθεί την δική του προσωπική εξελικτική πορεία προς τα επάνω. Αν και όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο σωματικό ανατομικό πρότυπο το προσωπικό βίωμα του καθενός, μας κάνει να περπατάμε με έναν δικό μας χαρακτηριστικό τρόπο.

Σε αυτό το εργαστήριο θα μελετήσουμε την ανατομική λειτουργία του περπατήματος και θα ανακαλύψουμε μαζί πως το βάδισμα συνδέεται με την οργάνωση της συνολικότητας του σώματος. Ακόμα θα δούμε πως το περπάτημα και η όρθια θέση λειτουργικά, είναι η βάση του χορού.

Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC), με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής/performer, δάσκαλος χορού και καθηγητής μεθόδου Πιλάτες. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια και είναι εξουσιοδοτημένος να διδάσκει ομαδικά μαθήματα Feldenkrais (awareness through movement). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ, κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα “present bodies” σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και το εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά. Παρακολουθεί το International Feldenkrais Training Program Greece 1 στην Αθήνα (4ο τελευταίο έτος, με επικεφαλής trainer την Ruty Bar) και είναι εγγεγραμένος στο 3ο  έτος της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής (Fascia-therapie, μέθοδος Danis Bois στο Πανεπιστήμιο Fernando Pessoa, υπό την καθοδήγηση της Άσπας και Κώστα Σαμοϊλη). Διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών.