Νέος κύκλος σεμιναρίων Υποκριτικής και Θεατρικής Γραφής θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Επί Κολωνώ από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου

2011. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ
Με την Ελένη Σκότη

Από Παρασκευή 6 Μαΐου ξεκινάει σεμινάριο Υποκριτικής με τίτλο «Προετοιμασία Μονολόγων» με την Ελένη Σκότη.

Απευθύνεται σε μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε δραματικές σχολές και σε επαγγελματίες που θέλουν να δουλέψουν κομμάτια για οντισιόν.

Ημέρα & ώρα: Παρασκευή 17.00 – 20.00
Έναρξη: 6 Μαΐου 2011
Λήξη: 22 Ιουλίου 2011
Κόστος συμμετοχής: 135€/ανά τέσσερα μαθήματα

Βιογραφικό ΕΛΕΝΗΣ ΣΚΟΤΗ

Η Ελένη Σκότη είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000.Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών.

Η είναι σκηνοθέτις και δασκάλα Υποκριτικής. Από το 1993 έως το 1998 δίδαξε αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στη δραματική σχολή «Αρχή». Εργάστηκε επί σειρά ετών ως μόνιμη καθηγήτρια υποκριτικής και ρητορικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Έχει ιδρύσει το studio NAMA (studio Υποκριτικής της ομάδας ΝΑΜΑ) το οποίο εδρεύει στο θέατρο Επί Κολωνώ από το 2000.Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο και στο Ωδείο Αθηνών.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα μεταξύ των οποίων «Αγαπητή Ελένα» (για το οποίο κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας του περιοδικού «Αθηνόραμα»), «Η Κατάρα των Πεινασμένων» του Σαμ Σέπαρντ, «Ποτέ μην Κολυμπάς Μόνος» του Ντάνιελ Μακ Άιβορ, «Ραχήλ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο, το έργο «Rottweiler» του Γκιγιέρμο Έρας σε διασκευή Ομάδας ΝΑΜΑ, το οποίο βραβεύτηκε με τα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος αποσπώντας το γ’ βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας, «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα κ.α.

2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Ανάλυση των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού
Με τον Δημήτρη Λάλο

Από Τετάρτη 4 Μαΐου ξεκινάει σεμινάριο με τίτλο «Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου» με τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο.

Κύριοι στόχοι του σεμιναρίου είναι η αντιμετώπιση του «μονταρισμένου ρόλου» (εναλλαγές χρόνου, τόπου και συναισθημάτων) και ο επαναπροσδιορισμός των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κινηματογράφου βγάζοντας συμπεράσματα από το υλικό που δημιουργείται επί τόπου.
Μια απόπειρα να ανακαλυφθεί ο  «κινηματογραφικός ηθοποιός».

Ημέρα & ώρα: Τετάρτη 15.00 – 18.00
Έναρξη: 4 Μαΐου 2011
Λήξη: 22 Ιουνίου 2011
Κόστος συμμετοχής: 90 € /ανά τέσσερα μαθήματα

Βιογραφικό ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΑΛΟΥ


Είναι ιδρυτικό μέλος του θεάτρου Επί Κολωνώ. Τα τελευταία δέκα χρόνια σπουδάζει και διδάσκει υποκριτική στο studio Νάμα με την Ελένη Σκότη, το Γιώργο Παλούμπη και τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου.

Στο θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη έχει παίξει στις παραστάσεις: Penalty, Penetretor, Bug. Σε σκηνοθεσία Στέλιου Παυλίδη στο Βόιτσεκ του Γκ.Μπούχνερ. Σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στα:  Αγαπητή Ελένα, Στα σκοτεινά, Ποτέ μην κολυμπάς Μόνος, Ροτβάιλερ (υποψήφιος για τα βραβεία υποκριτικής Δημήτρης Χορν και Κοινού Αθηνοράματος 2010), La Chunga. Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί κυρίως με την Ρέινα Εσκενάζυ και τον Κώστα Κουτσομύτη.

Στον κινηματογράφο, σε ταινίες μικρού μήκους, με τον Νίκο Λαμπότ στο Σκύλο και με τον Ζαφείρη Χαϊτίδη στο Δυτικά της Εδέμ  όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Πάτρας το 2009. Έχει σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο Without.

3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ
με τον Ανδρέα Φλουράκη

Το σεμινάριο συγγραφής Μονόλογων θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Central School of Speech and Drama του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Το κάθε τρίωρο έχει πρακτική κατεύθυνση και εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και κειμένου.

Το εργαστήριο φιλοδοξεί να ανιχνεύσει την δυνατότητα εξοικείωσης των συμμετεχόντων με τις πλέον σύγχρονες δραματουργικές αναζητήσεις και να μυήσει τους σπουδαστές στον δημιουργικό κόσμο του μονολόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την διαδικασία διαμόρφωσης μονολογικών σκηνών και ολοκληρωμένων μονολόγων.

Ημέρα & ώρα: Παρασκευή 16.00 – 19.00
Έναρξη: 6 Μαΐου 2011
Λήξη:
 24 Ιουνίου 2011
Κόστος συμμετοχής: 110€ / ανά τέσσερις συναντήσεις

Αποστολή βιογραφικών συμμετεχόντων έως 4 Μαΐου στο xkolono@otenet.gr

Βιογραφικό ΑΝΔΡΕΑ ΦΛΟΥΡΑΚΗ

Ο Ανδρέας Φλουράκης (Μ.Α. Writing for the Stage and Broadcast Media) έχει διδάξει Θεατρική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Του Κάνσας, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο Διεθνές Ινστιτούτου Θεάτρου, στο Θέατρο Των Αλλαγών, κ.α. Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, ενώ το 2008 βραβεύεται με τον μονόλογο Κάσσυ (Psychic force) στο διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος οργανωμένο από την UNESCO-Ι.Τ.Ι. Έργα του έχουν παρασταθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο τελευταίος του μονόλογος Φύλλα Της παραστάθηκε στο Επί Κολωνώ (Αθήνα, 2010) και στην Ούγκα Κλάρα (Θεσσαλονίκη, 2011)