Την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. εγκαινιάζεται η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση της ζωγράφου Κάλλης Καστώρη με τον τίτλο «Σε ρυθμούς αναμονής» στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ.

Η Κάλλη σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2003 – 2008) και στο University of the Arts (Wimbledon College of Art), ενώ για πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει τη μουσική διδάσκοντας και δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.

Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Αγγλία, καθώς και πολλές ομαδικές – θεματικές εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές (Μουσείο Φρυσίρα κ.ά.) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ζωγραφική της, ανθρωποκεντρική, είναι προϊόν μιας βαθειάς παρατήρησης του τρόπου ζωής των ανθρώπων της πόλης και πώς αυτός εκδηλώνεται  στην καθημερινότητά τους και στις σχέσεις τους. Το κύριο χαρακτηριστικό των έργων της είναι μια ήπιας μορφής κοινωνική κριτική, διατυπωμένη με κομψότητα και χωρίς ακρότητες.

Η ιστορικός τέχνης – τεχνοκριτικός κα Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης γράφει: … Ευρηματικά, η ζωγράφος ενισχυμένη από μιαν ευαισθησία στις επάλξεις κατορθώνει  να αποδώσει – ακόμη και με την παρουσία/απουσία των χαρακτηριστικών ενός προσώπου – τον ψυχισμό της κάθε μορφής μες από το σώμα αυτό καθαυτό: την κλίση ενός κεφαλιού, την αναδίπλωση ενός αγκώνα , τη στάση των ποδιών, τη σχέση των όποιων αντικειμένων με τις εικονιζόμενες μορφές.

Λιτή – στο έπακρον – η  ενορχήστρωση της κάθε σκηνής  και απαγορευτική για κάθε διασπαστικό στοιχείο που θα έβλαπτε τη συνοχή της, πολλαπλασιάζει στο έπακρον και σε μια, δίχως προηγούμενο, κορύφωση στην πορεία της Καστώρη: τη δύναμη υποβολής της κάθε εικαστικής  μαρτυρίας…

Τα έργα της έκθεσης, λάδια, κυρίως μεγάλου μεγέθους, είναι έργα των δύο τελευταίων ετών. Παράλληλα, υπάρχει και μια ενότητα μικρών έργων (ξυλομόλυβα) που δείχνουν την πορεία της δουλειάς της.