Είναι μια ιδέα των, γνωστών,Schooligans. Ενα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων που θα διεξαχθεί από 23 ως και 25 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Είναι μια ιδέα των, γνωστών, Schooligans. Ενα φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων που θα διεξαχθεί από 23 ως και 25 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων (rock, metal, pop, hip-hop, punk, ska-punk κλπ) γίνεται κάθε Ιούνιο, αμέσως μετά τις σχολικές εξετάσεις. Τα μουσικά σχήματα που μετέχουν σε αυτό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ούτε και βραβεύονται. Απλώς εκφράζονται και διασκεδάζουν μαζί με χιλιάδες επισκεπτών.

Στο πλαίσιο του φετινού 3ου φεστιβάλ θα παίξουν 21 μαθητικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ θα εμφανιστεί και το μαθητικό συγκρότημα του Summerhill της Αγγλίας, ένα σχολείο γνωστό ως σχολείο αντιαυταρχικής εκπαίδευσης.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον γενικότερο στόχο των διοργανωτών του Schoolwave να αποκτήσει σιγά-σιγά το φεστιβάλ διεθνή χαρακτήρα και να γίνει τόπος συνάντησης νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, με αφορμή τη μουσική.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του 3ου Schoolwave περιλαμβάνονται Graffiti, breakdance, επίδειξη δεξιοτεχνίας με skate και ποδήλατα bmx σε ειδική ράμπα. Επιπλέον θα γίνει μία επίδειξη free running, σε ειδική εγκατάσταση.

Ακόμα σε μια μεγάλη αίθουσα της Τεχνόπολης δίπλα στον συναυλιακό χώρο, θα διεξαχθεί ο τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος video games από το οποίο θα αναδειχθεί η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (E.S.W.C.), που θα γίνει τον Ιούλιο στο Παρίσι. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και υπολογιστές με παιχνίδια στη διάθεση των επισκεπτών.

Εκτός από τα μαθητικά συγκροτήματα το Schoolwave όπως κάθε χρόνο φιλοξενεί και γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής. Την πρώτη μέρα, λοιπόν, θα παίξει εδώ ο Γιάννης Αγγελάκας με τους Επισκέπτες, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα θα εμφανιστούν οι Mary & the Boy και η Μόνικα.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι στο 1o Schoolwave που έγινε τον Ιούνιο του 2005 στον ίδιο χώρο η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έφτασε τα 10.000 άτομα, κυρίως μαθητές.

Στο 2o Schoolwave πέρσι, συμμετείχαν 180 μαθητικά συγκροτήματα, ενώ η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε τα 20.000 άτομα, γεγονός που έκανε του υπεύθυνους της Τεχνόπολης να μιλούν για ρεκόρ προσέλευσης στο συγκεκριμένο χώρο.

INFO
3ο Schoolwave, 23-24-25 Ιουνίου – \”Τεχνόπολις\”, Γκάζι (Πειραιώς 100)
Στάση Μετρό \”Κεραμεικός\”
Διοργάνωση: Schooligans και Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.
Πληροφορίες: www.theschooligans.gr