Καθώς το φθινόπωρο προχωρά, στον «Ελληνικό Κόσμο» μας δίνεται μία ακόμη ευκαιρία για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα γεμάτα κέφι, φαντασία και παιχνίδι! Μυθολογία, τέχνη, εφευρέσεις, ταξίδια στον χώρο και το χρόνο συνθέτουν την παλέτα αυτού του μήνα!

Ανακαλύψτε αυτό που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον και ελάτε!

Σας περιμένουμε!

ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

7/11

«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»

«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό, αλλά και το χυμό της ελιάς.

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν το πολύτιμο δέντρο της ελληνικής γης.

14/11

 «Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα συστατικά και τα μυστικά μίας από τις αρχαιότερες γεύσεις, παρακολουθούν τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα και εύχονται… Καλή όρεξη!

Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του με δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

21/11

«Ο  Γύρος του Κόσμου σε  70 λεπτά…» ΝΕΟ

Θα  ήθελες  να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου;

Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα, και στους πάγους; Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Το κάθε παιδί ανακαλύπτει πού θα του άρεσε να ζει και μπορεί να διαλέξει το αγαπημένο του μέρος, αφού ανακαλύψει μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ένα μαγικό χαλί ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους, για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

28/11

«Παίζοντας με τις Αισθήσεις»  ΝΕΟ

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τα παιδιά μαθαίνουν να τις αναγνωρίζουν και να τις ανακαλύπτουν μία -μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω, μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανακαλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουν την καθημερινότητα μέσα από αυτές!

Για παιδιά 3-5 ετών

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

8/11

«Κλιμτ: ακολουθώντας τις χρυσές πινελιές του…»

«Αν κάποιος θέλει να με γνωρίσει καλύτερα, δεν έχει παρά να κοιτάξει προσεκτικά τα έργα μου», είχε πει κάποτε ο μεγάλος ζωγράφος. Έτσι, και οι μικροί μας φίλοι, θα τρυπώσουν στο ατελιέ του, θα ανακαλύψουν μερικά από τα μυστικά του και θα εμπνευστούν από την τέχνη του.

Ποιος ήταν ο Κλιμτ; Πότε και πού έζησε; Ποια ήταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοτίβα των έργων του; Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι πίνακες του; Μέσα από το παιχνίδι, μπαίνουν στη διαδικασία της ανακάλυψης με συνεργάτη… μία γάτα!

15/11

«Η αρχαία Αθήνα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού»

Ο μικρός Φαίδων προσκαλεί τα παιδιά να πάνε μαζί του μία ολόκληρη μέρα στην πόλη του: την Αθήνα των κλασσικών χρόνων. Άραγε, πώς είναι να ζει κάνεις σε μια τόσο σπουδαία πόλη;

Τα παιδιά ξέρουν πως είναι να ζει κανείς στην Αθήνα του σήμερα, έχουν όμως φανταστεί, πώς ήταν να ζει κανείς στην ίδια πόλη στα αρχαία χρόνια; Ανακαλύπτουν το ημερολόγιο του Φαίδωνα, ενός μικρού αγοριού που έζησε τότε και με τις χρήσιμες πληροφορίες του κάνουν μια βόλτα από το σχολείο, το σπίτι του, το γυμνάσιο, την Αγορά. Και, φυσικά, παίζουν! Τα παιχνίδια που αγαπούσαν τότε τα παιδιά!

22/11

«Ο γύρος του κόσμου μέσα από το παιχνίδι!»

Από το Βορρά ως το Νότο κι από την Ανατολή ως τη Δύση, το παιχνίδι ενώνει τα παιδιά όλων των πολιτισμών. Ανακαλύπτουν παιχνίδια άλλων λαών, παίζοντας!

Τα παιδιά ξεκινούν για τον γύρο του κόσμου με κινητήρια δύναμη το παιχνίδι, παίζοντας παιχνίδια από τις πέντε ηπείρους. Παιχνίδια που ενώνουν, και μας κάνουν να πιάνουμε σφιχτά τα χέρια! Όσο μακριά και αν ταξιδέψουμε στα παιχνίδια των λαών, θα βρούμε ομοιότητες να μας θυμίζουν πως είμαστε όλοι ίσοι, μα διαφορετικοί!

29/11

«Χαμένες πόλεις στον μύθο και την ιστορία»

Υπήρξε άραγε η Ατλαντίδα; Πώς εξαφανίστηκε η Πομπηία ή η Θήρα; Μπορεί μια πόλη να παραμείνει για αιώνες θαμμένη στο βυθό; Ερωτήματα  που ψάχνουν απαντήσεις!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν χαμένες πόλεις στον μύθο και την ιστορία. Υπό ποιες συνθήκες εξαφανίστηκαν; Ποιος ο αντίκτυπος των φυσικών καταστροφών σε μία πόλη ή έναν πολιτισμό; Και πώς γνωρίζουμε σήμερα πληροφορίες για αυτές; Με το ομαδικό παιχνίδι αναζητούνται λύσεις στο μυστήριο και τα παιδιά δημιουργούν την δική τους Ατλαντίδα, αφού εμπνευστούν από την περιγραφή του Πλάτωνα!

Για παιδιά 5-12 ετών

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά