Κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται για να ανοίξουν επόμενοι και είναι κατάλληλη στιγμή να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας. Μέσα από ένα πρίσμα ενδοσκόπησης, ο ιαπωνικός όρος Satori (悟り), που στην κυριολεξία σημαίνει κατανόηση και ορίζεται ως μία βαθιά και ενδελεχής διεργασία φώτισης της ψυχής, υπήρξε το έναυσμα για την έκθεση αυτή. Ερχόμενοι σε επαφή με την ίδια μας τη φύση, μπαίνουμε σε μια τροχιά εμβάθυνσης και οδηγούμαστε σταδιακά στην αφύπνιση, στο «ξαφνικό ξύπνημα», όπως το περιγράφει ο Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του «Σατόρι στο Παρίσι».

Ολόκληρος ο χώρος της Eleni Μarneri Galerie μεταμορφώνεται σε οικία – οίκο της ψυχής – που μας επιτρέπει να διαισθανθούμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Δώδεκα σχεδιαστές αφήνονται σ’ ένα δημιουργικό ταξίδι αυτογνωσίας απ’ όπου εμπνέονται. Μέσα από την τέχνη αγγίζουν τη δική τους έλλαμψη και κάθε έργο σηματοδοτεί το προσωπικό τους Satori. Ευφάνταστα κοσμήματα, κεραμικά αντικείμενα, εγκαταστάσεις με φως, εικαστικές συνθέσεις με ύφασμα ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα φωτίζοντας τον νου και την ψυχή. Από διαφορετικά υλικά και τεχνικές προκύπτουν σχέδια που απελευθερώνουν κίνηση, ενέργεια και δύναμη συμβολίζοντας την αδιάκοπη ροή εναλλαγής και εξέλιξης.

People Under The Sun

Συμμετέχουν οι σχεδιαστές

Κατερίνα Αναστασίου, Mary Aoyama, Μαρία Αποστολοπούλου, Βασίλης Βασιλείου, Σοφία Ζαράρη, Νίκος Καρακώστας, Σίσσυ Κούκερη, Μαρία Μάστορη, Jeremy May, Μελίνα Πολυχρονοπούλου, Έλλη Σοφιανοπούλου, Τζόη Σταθοπούλου.


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Lights, Τζόη Σταθοπούλου