Η κλασσική φάρσα Noises off του βραβευμένου Aγγλου συγγραφέα Μάικλ Φρέην, μία από τις ευφυέστερες κωμωδίες όλων των εποχών, ανεβαίνει στις 7 Νοεμβρίου στο θέατρο Ιλίσια-Μιμή Ντενίση.  

Η κλασσική φάρσα Noises off του βραβευμένου Aγγλου συγγραφέα Μάικλ Φρέην, μία από τις ευφυέστερες κωμωδίες όλων των εποχών, ανεβαίνει στις 7 Νοεμβρίου στο θέατρο Ιλίσια-Μιμή Ντενίση.

Ο Αντώνης Καλογρίδης σκηνοθετεί μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών που αποτελείται από τους: Μπάμπης Γιωτόπουλος, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Λεκάκη, Γιάννης Μπουραζάνης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης και η Δήμητρα Στογιάννη. Η παραγωγή είναι του Γιώργου και της Σωτηρίας Κυπραίου και η μετάφραση της Μιμής Ντενίση.

Το Σαρδέλες με σαρδάμ δεν είναι ένα έργο, αλλά δύο. Πρόκειται για τη φάρσα της φάρσας! Η ερωτική φάρσα που ακολουθεί την αγγλική παράδοση στο συγκεκριμένο είδος, με τον τίτλο Να Γδύσουμε τους Ντυμένους, και το \”δράμα\” που αναπτύσσεται στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της γενικής πρόβας και της περιοδείας που ακολουθεί.

Τα όρια μεταξύ των δυο αρχίζουν να παραβιάζονται όταν οι ήρωες με τρόμο ανακαλύπτουν πως βγαίνοντας από τη θεατρική πραγματικότητα του Να Γδύσουμε τους Ντυμένους, μπαίνουν σε έναν πολύ χειρότερο εφιάλτη, αυτόν που συμβαίνει στα παρασκήνια.

Ο Φρέην σχολιάζει, παρωδεί και μαζί αποθεώνει τη θεατρική μηχανή και την υποκριτική διαδικασία. Eνα θεατρικό έργο με θέμα τη σκηνή και τους ανθρώπους της.

Η πρώτη παράσταση του έργου έγινε στο Λονδίνο το 1982 και αμέσως μετά στο Μπρόντγουει της Νέας Υόρκης. Από τότε έχει μεταφραστεί και παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά με τεράστια επιτυχίατο 1983 από την θρυλική Ελεύθερη Σκηνή στο θέατρο ΜΙΝΩΑ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.

INFO

Παπαδιαμαντοπούλου 4 Ιλίσια, Τηλέφωνα 210 7210045- 210 7216317, Ημέρες και ώρες παραστάσεων:Τετάρτη (λαϊκή), Κυριακή 20.00Πέμπτη, Παρασκευή 21.15, Σάββατο 18.30 και 21.30, Τιμές εισιτηρίων: 22 ευρώ, Φοιτητικό 16 ευρώ, Λαϊκή 18 ευρώ