Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει σαράντα χρόνια μουσικής πορείας με μία ξεχωριστή συναυλία στα πλαίσια των φεστινών Αισχυλείων, στις 28 Αυγούστου.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας και ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με τόσο ευρύ ρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη, να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματά τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας. Έχοντας εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, ενώ οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται κλασικές και ιστορικές.

Ταυτόχρονα τόσο η βυζαντινή μουσική του παιδεία, όσο και η συνεχής και συνεπής ενασχόλησή του με τη δημοτική μουσική μας παράδοση, υπογραμμίζουν αυτή τη μοναδικότητα, συνθέτοντας ένα έργο σπάνιο και πλήρες, στηριγμένο στην υψηλή αισθητική και ποιότητα.

Το πρόγραμμα λοιπόν της συναυλίας δεν είναι παρά μία ευχάριστη και νοσταλγική περιπλάνηση, ξεκινώντας απ\’ τις ρίζες της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της χώρας μας και φθάνοντας στους δρόμους που χάραξαν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί.