Το Santorini Film Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου 2022, διοργανώνεται από την HF Productions και στόχος του είναι η προβολή έργων indie σκηνοθετών ανεξαρτήτου budget, στυλ και είδους που αναζητούν μία πλατφόρμα που παρουσιάζει τα έργα τους σε ένα κοινό που διψά για κάτι διαφορετικό.

Η φετινή έκδοση του φεστιβάλ αποτελείται από 11 διαγωνιστικές κατηγορίες όπου διαγωνίζονται 35 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους. Από τις διαγωνιζόμενες ταινίες, το φεστιβάλ θα προβάλει 11 ταινίες μικρού μήκους στον υπέροχο χώρο του Cine Kamari.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς παραγωγές, από στοχαστικά ντοκιμαντέρ, ζωηρά animation και μαύρη κωμωδία, μέχρι επίδοξες σπουδαστικές δουλειές και συναρπαστικές πειραματικές ταινίες μικρού μήκους. Γεμάτο φρέσκες καλλιτεχνικές φωνές, το πρόγραμμα στοχεύει να αναδείξει νέα σκηνοθετικά ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Το Cine Kamari θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 20:00 και το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα περιλαμβάνει δύο blocks προβολών με διάλειμμα ανάμεσα. Η προπώληση έχει ξεκινήσει, ενώ η αγορά εισιτηρίου θα είναι δυνατή και στην πόρτα την ημέρα του φεστιβάλ.

Μετά το τέλος των προβολών θα ανακοινωθούν οι νικητές της κάθε κατηγορίες ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί στο σινεμά όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους δημιουργούς και μέλη της ομάδας του Santorini Film Festival.