Δράσεις για παιδιά και για ενήλικες, για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τις τέχνες και τις τέχνες μέσα από τον εαυτό τους.

*

«Δημιουργικό εργαστήρι»

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών)
Στο Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών δημιουργούμε με ένα σωρό διαφορετικά υλικά και με χίλιους δυο τρόπους, καινούργιους κόσμους με φαντασία και χρώματα ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούμε τις δεξιότητές μας.

Κάθε Σάββατο από τις 02/11 στις 10.00 πμ., Διάρκεια: 1 ώρα
Εμψυχώτρια: Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, εικαστικός

Για παιδιά Δημοτικού

Στο Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού εξερευνούμε παρέα τον κόσμο της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης δημιουργώντας έργα, εικόνες, αντικείμενα, ιστορίες και άλλα πολλά! Εμπνεόμαστε από σπουδαίους δημιου- ργούς, ανακαλύπτουμε νέες τεχνικές, καινούργια υλικά και μαθαίνουμε κι άλλους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας.

Κάθε Σάββατο από τις 02/11 στις 11.30 πμ., Διάρκεια: 2 ώρες
Εμψυχώτρια: Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, εικαστικός

*

«Anger Management Coaching»

Κατασκευή και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου διαχείρισης θυμού, 02/11 – 14/12/2019
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους στις κοινωνικές τους επαφές και νιώθουν έντονα συναισθή- ματα θυμού. Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσονται οι κοινωνικές τους σχέσεις και να βιώνουν κλιμάκωση του θυμού και ματαίωση.

Στόχος είναι η κατανόηση της εχθρικής συμπεριφοράς και των συναισθημάτων που την συνοδεύουν και η εκμάθηση αποτελεσματικών στρατηγικών για τη διαχείριση του θυμού τους. Ο κάθε συμμετέχων κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα κατασκευάσει για τον εαυτό του ένα πλάνο δράσης διαχείρισης του θυμού του, το οποίο θα μάθει να εφαρμόζει στην καθημερινότητα του με στόχο την προσωπική και διαπροσωπική του ηρεμία. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία είναι πολύ διαδεδομένη στην Ολλανδία, οπού και εκπαιδεύτηκε η συντονίστρια του σεμιναρίου.

Κάθε Σάββατο από τις 02/11 στις 11:30-13:00 μμ.
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε επτά συναντήσεις της μιάμισης ώρας.
Συντονίστρια: Γωγώ Αγιαννιωτάκη, σύμβουλος ψυχικής υγείας & life coach

*

«Ψυχόδραμα», Βιωματικό Σεμινάριο

16 & 17 Νοεμβρίου 2019
Το ψυχόδραμα αποτελεί ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας η οποία αναπτύχθηκε από τον ψυχίατρο Jacob Moreno, με τις ρίζες της να βρίσκονται στο αρχαίο Ελληνικό δράμα.
Η συγκεκριμένη μέθοδος διερευνά τον ψυχισμό των ατόμων μέσα από την θεατρική αναπαράσταση διαφόρων γεγονότων που έχουν βιώσει. Τα σεμινάρια είναι μικροί ομαδικοί βιωματικοί μαραθώνιοι που στόχο έχουν την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής είναι ο Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου και ψυχίατρος Αντώνης Λιοδάκης. Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Νοεμβρίου 10.00 – 14.00 & 16.00 – 20.00
Η συμμετοχή είναι ανά 4ωρη συνεδρία, με δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερες για όποιον το επιθυμεί.

Για πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο 22860 85141, 10.00 – 14.00 καθημερινά ή στο info@santoriniartsfactory.gr