Το Santacore Is Coming to Breakdown επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο χώρο του An Club για ένα επετειακό λάιβ με παλιές και νέες μπάντες την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Στο live θα εμφανιστούν:

My Inferno

Οι My Inferno είναι μια πενταμελής melodic metal/metalcore μπάντα από την Αθήνα η οποία ξεκίνησε ως ένα μουσικό project το 2014 από τον Phil Roussos (lead vocalist) με το όνομα «Dying Destiny».

Μετά από ολική αλλαγή στο line-up και το όνομα, ο Phil βρήκε τον Mark Suli το Μάιο του 2015 που κάλυψε τη θέση του κιθαρίστα του project και μαζί ξεκινήσαν να ηχογραφούν το «Inhuman», ένα EP που δημιουργήθηκε κυρίως από τραγούδια που ήδη είχε συνθέσει ο Phil.

Η Ελένη Νότα μπήκε στην μπάντα λίγο αργότερα, μετά τον Mark, καλύπτοντας τη θέση της ντράμερ. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ψάχνοντας για μπασίστα, βρήκαν την Fotene S. Paul. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2016 επέστρεψε ο Billy Sinner (ο οποίος είχε αποχωρήσει από το project το 2015) ο οποίος ανέλαβε την θέση του 2ου κιθαρίστα.

Το EP «Inhuman» αποτελείται από 6 κομμάτια και το single “Lanius” κυκλοφόρησε στις 24 Απρίλη στο κοινό. Το στυλ τους είναι σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένο από μπάντες όπως οι Trivium, Bullet For My Valentine, Slipknot και Dream Theater και αποτελείται από καθαρά και brutal φωνητικά, γρήγορα και μελωδικά riffs, εύκολα στο άκουσμα, αλλά γρήγορα τεχνικά σόλα, σύνθετα ντραμς και βαριές μπασογραμμές. Το 2016 ήταν μία από τις μπάντες που πέρασαν στις ακροάσεις του Schoolwave festival.

https://www.facebook.com/MyInferno/
https://twitter.com/myinferno_blog
https://www.instagram.com/myinferno_official/
http://myinfernoofficial.tumblr.com/

Sense of Insanity

Οι Sense of Insanity είναι μια πενταμελής metalcore/deathcore μπάντα από το Αγρίνιο. Δημιουργήθηκαν το 2014 απο τότε είναι ενεργοί σε lives και στην Αθήνα και στο Αγρίνιο και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρωτο τους EP με 6 τραγουδια.

Το καλοκαίρι του 2016 παίξανε στο Schoolwave και τώρα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το debut album τους.

www.facebook.com/SenseofInsanity
https://www.youtube.com/channel/UCGz9-K08djcR_jioGh9-odw
www.instagram.com/senseofinsanityband/
senseofinsanity.bandcamp.com

CurseAsGift

Οι Curse as Gift είναι ένα metalcore συγκρότημα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2012 και τα μέλη του είναι ο Hlias Holevas (φωνητικά), Thanos Galanis (κιθάρα), Jim Christoforidis (κιθάρα) και Pantelis Karalekas (drums).

Πριν τον σχηματισμό των CAG όλα τα μέλη είχαν ποικίλες εμπειρίες με τις προηγούμενες τους μπάντες αλλά έψαχναν κάτι πιο σταθερό και με περισσότερες προοπτικές. Το ένα έφερε τ’άλλο και έτσι δημιουργήθηκαν οι Curse as Gift. To Νοέμβρη του 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο «Efforts»

https://www.youtube.com/watch?v=zJ71qONK0tc&feature=youtu.be
https://www.facebook.com/CurseAsGift/
https://www.instagram.com/curseasgift/
https://curseasgift.bandcamp.com/

Till I Drop Dead

Οι Till I Drop Dead είναι μια πλέον πενταμελής μπάντα απ’την Αθήνα ενεργή από το 2012. Το συγκρότημα μετράει τρια single στο ιστορικό του με το πιο πρόσφατο να είναι το «Deceive Me? Good Luck with That!» και έχει παίξει σε αρκετά τοπικά φεστιβάλ όπως το Outbreak Vol. 1 και το Voices of the Mist Festival.

«Αξιοσημείωτο στιγμιότυπο» του συγκροτήματος ήταν η εμφάνιση με τους The Amity Affliction τον Ιούνιο του 2016.

Έχοντας υποστεί αρκετές αλλαγές στα μέλη, επιστρέφουν στην ενεργό δραση μετά απο έξι μήνες και υπόσχονται καινούριο υλικό και εμφανίσεις στη συνέχεια so stay tuned.

https://www.facebook.com/TillIDropDead
https://www.youtube.com/user/TilliDropDeadBAND/videos
https://www.instagram.com/tillidropdead/

Witness Apathy

Οι Witness Apathy είναι μια πενταμελής metalcore μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013. Το Νοέμβρη του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single με τίτλο «Alaska» και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το καινούριο τους single με τίτλο «Akuma». Επιστρέφουν μετά από ένα διάστημα ανανέωσης με νέο line up και υλικό.

https://www.facebook.com/witnessapathy/
https://www.youtube.com/user/WitnessApathy
https://twitter.com/witnessapathy

Glance of Medusa

Οι Glance of Medusa είναι μια πενταμελής melodic/metalcore μπάντα απο την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2012. Μετά απο αρκετά live στην local σκηνή, στις αρχές του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single «Open Your Eyes». Μέσα στο 2015 ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις και ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου τους ΕP «Identity». Το Δεκέμβρη του 2016 θα κυκλοφορήσει το καινούριο τους single με τίτλο «Sound of Emptiness» το οποίο θα παρουσιαστεί και live στο φετινό Santacore όπως και ;άλλα κομμάτια από το επερχόμενο άμπλουμ τους.

https://www.facebook.com/glanceofmedusa
https://www.youtube.com/user/GlanceOfMedusa/videos
https://www.instagram.com/glanceofmedusa/
https://glanceofmedusa.bandcamp.com/