Οι Sanctuary έρχονται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα θα εμφανιστούν στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη το

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την επόμενη, Κυριακή 25 του μήνα θα κατηφορίσουν στην Αθήνα, στη σκηνή του Gagarin 205 όπου και θα δώσουν ένα μοναδικό live.

Κάποτε πριν από χρόνια σε μία μακρυνή χώρα… Κάπως έτσι αρχίζουν οι θρύλοι οπότε έτσι θα έπρεπε να αρχίσει και ένα κείμενο που μιλάει για τους Sanctuary.

Δημιουργήθηκαν το 1985 στο Seattle και πρόλαβαν να μεγαλουργήσουν με δύο άλμπουμ σταθμούς στο power metal, τα “Refuge Denied” (σε παραγωγή του Dave Mustaine των Megadeth) και “Into The Mirror Black” πριν υποκύψουν στην λαίλαπα του grunge. Το “Into The Mirror Black” μάλιστα βρέθηκε στα charts του Billboard το 2010, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, έχοντας πουλήσει πάνω από 450.000 αντίτυπα.

Δυστυχώς το grunge ήταν κι αυτό που διέλυσε τους Sanctuary το 1991. Από τις στάχτες τους όμως γεννήθηκαν οι Nevermore οι οποίοι όχι μόνο συνέχισαν το έργο των πρώτων αλλά δημιούργησαν ένα ενδιαφέον για τους Sanctuary στο νεαρό κοινό που δεν τους είχε προλάβει στην αρχή της καριέρας τους.
Ευτυχώς όμως η αγάπη αυτή του μεταλικού κόσμου για τους Sanctuary οδήγησε στην επαναδραστηριοποίηση του σχήματος.

Το 2010 λοιπόν η ανακοίνωση ότι οι Sanctuary επανενώνονται κάνει τα μουσικά forums ανα τον πλανήτη να παίρνουν φωτιά.

Και εικοσιένα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα, μαζί με τους Fates Warning στο Cine Άτζελα, οι Sanctuary επιστρέφουν σε άλλον έναν χώρο με κινηματογραφική ιστορία, το Gagarin 205 Live Music Space.

Ετοιμαστείτε λοιπόν είτε είστε Battle Angels, είτε Soldiers Of Steel γιατί ο Warrell και ή παρέα του μπορεί να μιλάνε με Future Tense αλλά υπόσχονται Seasons Of Destruction!