Για έβδομη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Schwarz προσκαλεί νέους ταλαντούχους διεθνείς καλλιτέχνες να περάσουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα, στο ακριτικό νησί της Σάμου, σε μια καλλιτεχνική συνύπαρξη που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της Τέχνης.

Για μία ακόμη χρονιά στο γνωστό σημείο συνάντησης, στο νησί της Σάμου, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και νέοι καλλιτέχνες, από ολόκληρο τον κόσμο, που βρίσκονται στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας μας φέρνουν ήχους από όλο τον κόσμο σε ένα από τα πιο αξιόλογα festival που πραγματοποιούνται στη χώρα μας για να παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα μουσικής που αποτελεί ένα μείγμα από διάφορα μουσικά στυλ και εποχές.

Το Samos Young Artists Festival είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μουσικό festival. Πρόκειται περισσότερο για μία περιπλάνηση στον κόσμο. Με καλλιτέχνες με έντονα διαφορετικές κουλτούρες, από διάφορες χώρες, ευρωπαϊκές και μη, στο κομβικό σημείο που βρίσκεται το νησί της Σάμου –ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία- στήνεται μια «γέφυρα», μία στιγμή επικοινωνίας μεταξύ των χωρών, μία πλατφόρμα συνύπαρξης, αλληλοκατανόησης μέσω της μουσικής. Γιατί αυτή η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής μας ενώνει όλους.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσικού προγράμματος είναι και φέτος ο Daniel Nodel, το πρώτο βιολί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βαυαρικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού.

Από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου απολαμβάνουμε μουσική υψηλού επιπέδου. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα και μια μαγευτική θέα, κάθε βράδυ, στο άκρως ιδιαίτερο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου.

Πρόγραμμα:

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
Οικογενειακή Σύγκρουση
με τους: Alexej Gerassimez (τύμπανα), Nicolai Gerassimez (πιάνο) και Wassily Gerassimez (βιολοντσέλο)

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
Φόρος Τιμής
Ρεσιτάλ τραγουδιού αφιερωμένο στη μνήμη της Καθηγήτριας Στέλλας Ντουφεξή
με τις: Ευμορφία Μεταξάκη (σοπράνο) και Ζωή Ζενιώδη (πιάνο)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
SMILE
Swing από τη Γαλλία
με τους: Fiona Monbet (βιολί), Diego Imbert (κοντραμπάσο), Adrien Moignard (κιθάρα) και Pierre Cussac (ακορντεόν)

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
Μουσική Δωματίου
με τους: με τους Martin Klett (πιάνο), Josef Špaček (βιολί) και Dorukhan Doruk (βιολοντσέλο)

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
In Rythm
Μουσική αμερικανών συνθετών για κλαρινέτο και πιάνο
με τους: Sebastian Manz (κλαρινέτο, Γερμανία) και Martin Klett (πιάνο, Γερμανία)

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
Πιανιστική Βραδιά
με τον: Alexander Ullman (πιάνο)

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 20:30
Μουσική του Κόσμου
με τους: Guy Mintus (πιάνο), Yinon Muallem (κρουστά), Derya Turkan (πολίτικη λύρα), Ευγένιο Βούλγαρη (τοξωτός ταμπουράς)

* Νέα συνεργασία του Schwarz Foundation με το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκεται στο Καρλόβασι της Σάμου, στο πλαίσιο της οποίας το Art Space Pythagorion θα φιλοξενήσει το Summer School AegeannetCom2016, από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Το Art Space Pythagorion θα αποτελέσει χώρο συνάντησης καθηγητών από όλο τον κόσμο του τομέα Telecommunication and Network Technology. Η έκθεση «A World not Ours» θα διεξάγεται κανονικά κατά το διάστημα αυτό.