Η ιστορική σκηνή του Ηρωδείου φιλοξενεί δυο Ιερά Τέρατα του χορού, την Sylvie Guillem και τον Akram Khan, σε μια συγκλονιστική παράσταση χορού στις 29 και 30 Ιουνίου.

Η ιστορική σκηνή του Ηρωδείου φιλοξενεί δυο Ιερά Τέρατα του χορού, την Sylvie Guillem και τον Akram Khan, σε μια συγκλονιστική παράσταση χορού στις 29 και 30 Ιουνίου.


Ο καυτός ήλιος εξαντλεί τα κορμιά, «στραγγίζει» τις αισθήσεις, εξουθενώνει τους μυς. Ηρώδειο. Παράσταση χορού. Τα αθλητικά σώματα, φαίνονται αλώβητα, υπερβαίνουν τους αφόρητους βαθμούς Κελσίου και φέρουν εις πέρας την καλλιτεχνική τους αποστολή.


Κάπως έτσι, επαγγελματικά, θα κινηθούν και τα δυο ιερά τέρατα, Sylvie Guillem και Akram Khan. Το εκπληκτικό δίδυμο των βρετανών χορευτών, ετοιμάζεται να απογειώσει με τις επιδόσεις του το κοινό που θα κλείσει θέση να τους απολαύσει στις 29 και 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο.


Η παράσταση Sacred Monsters (σ.σ. Ιερά τέρατα), ενώνει σαν γέφυρα την ανατολή και τη δύση. Guillem και Khan, μοναδικά φαινόμενα της χορευτικής σκηνής, ανταλλάσσουν μέσα από τη συνάντησή τους εμπειρίες και μνήμες, με οδηγό την κοινή επιθυμία για πειραματισμούς και ανανέωση.


Η θηλυκή παρτενέρ, με την ύψιστη δεξιοτεχνική της ικανότητα στο μπαλέτο, παίρνει το ρίσκο να εξερευνήσει τον ασιατικό τρόπο προς την τελειότητα αντλώντας δύναμη από την ευθραυστότητά της.


Ο Khan, από τη πλευρά του, έλκεται από τη \”διχοτομία των αντιθέτων\”, τον Κρίσνα και τον Σίβα, για να ισορροπήσει μαγικά ανάμεσα στον ινδικό χορό και το πειραματικό εργαστήρι του σύγχρονου χορού.


Δυο Sacred Monsters δαμάζουν το ιερό τέρας της σκηνής.


INFO
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 40 ευρώ, 60 ευρώ, 80 ευρώ, 100 ευρώ.
Προπώληση: Στο ταμείο του Ηρωδείου, μέσω της ιστοσελίδας: www.hellenicfestival.gr, τηλεφωνικά στο 210 3272000