Η Σαβίνα Γιαννάτου και o Κώστας Γρηγορέας παρουσιάζουν στην Κεφαλονιά, ένα ξεχωριστό, ατμοσφαιρικό ρεσιτάλ για κιθάρα και

φωνή με τίτλο «Μιά ιστορία με τραγούδια». Πρόκειται για τη μουσική αφήγηση μίας τρυφερής, ανθρώπινης ιστορίας, μέσα από τραγούδια και μουσικές που έχουν επιλεγεί με ειδικό τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της πλοκής.

Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος συνδυάζονται με τραγούδια του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, της Joan Baez και άλλων σπουδαίων δημιουργών καθώς και με τραγούδια από όλο τον κόσμο, σύγχρονα και παλαιότερα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες και εποχές.

H Σαβίνα Γιαννάτου αποτελεί μία σπάνια περίπτωση για τα εγχώρια μουσικά δεδομένα. Διεθνώς καταξιωμένη, με πολύ σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες στο ενεργητικό της, έχει καταφέρει να μαγέψει με την ερμηνεία και την παρουσία της τα ακροατήρια όλων των χωρών που επισκέπτεται, από την Ευρώπη έως την Αμερική κι έχει ενθουσιάσει τους πιο απαιτητικούς κριτικούς μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας μια φωνή που χρησιμοποιεί εντελώς φυσικά σαν ένα εκφραστικότατο μουσικό όργανο, “μπαινοβγαίνει” σε ρόλους και χαρακτήρες (και διαλέκτους και ιδιωματισμούς) με την άνεση μιας ηθοποιού ή τραγουδίστριας της όπερας: όχι απλώς ερμηνεύει αλλά γίνεται η πρωταγωνίστρια των τραγουδιών.

Ο Κώστας Γρηγορέας είναι ένα από τα επιφανέστερα μέλη της ελληνικής κιθαριστικής κοινότητας. Σολίστ κλασσικής κιθάρας με πλούσια καριέρα για περισσότερα από εικοσιπέντε χρόνια αλλά και συνεργάτης των σημαντικότερων Ελλήνων συνθετών, ο Κώστας Γρηγορέας εντυπωσιάζει με τη δεξιοτεχνία του και την εκτελεστική εκφραστικότητά του. Ως συνθέτης έχει καταθέσει σημαντικό έργο για το ρεπερτόριο της κιθάρας κι έχει δημιουργήσει σχολή από διακεκριμένους μουσικούς.

Ένα ιδιαίτερο και σπάνιο ρεσιτάλ, με εξαιρετικούς συντελεστές, ιδανικό για μία μαγευτική συναυλιακή βραδιά, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, στη Μουσική Σκηνή «ΑΣΤΡΑΙΟΣ» στην Κεφαλονιά.