Πάνω από 50 συνθέσεις – κατασκευές που απεικονίζουν την γέννηση, με ζωγραφιές και μικρογλυπτά, με φιγούρες και αντικείμενα από τις αγορές και τα παζάρια όλου του κόσμου, από ταξίδια δικά του και των φίλων του Φάτνες ποπ αρτ μέχρι μπαρόκ, από την Ελλάδα μέχρι τη Βραζιλία, από την Κίνα μέχρι την Αργεντινή, από την Αμερική μέχρι τη Ρωσία με φαντασία που δεν φαίνεται να έχει όρια παρά μόνο χιούμορ και ένα χαρμόσυνο μήνυμα: Yes, IT’S A BOY!

Η Επιμελήτρια της έκθεσης, Εύα Νάθενα, σημειώνει:

Αντί Βιογραφικού….

Ο Τάσος Λιακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα – Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη – και στο εξωτερικό – Βιέννη , Άμστερνταμ – κτλ. Συμμετέχει για χρόνια στις εκθέσεις της CheapArt.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις:

-Το ταπεινό μου Βυζάντιο – Ιανός ,2009
-Τα ταξίδια της κλωστής – Εκθετήριο Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς, 2014
-“Μελίνα-Ελλάδα”- Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, 2018

Τα έργα του, τα οποία θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μεικτής τεχνικής, έχουν κυρίως σαν θέματα ήρωες, ιστορίες και φανταστικούς χώρους που αγαπά να αναδημιουργεί. Με έναν τρόπο τα ξαναφέρνει στο φως και τα τοποθετεί σε φανταστικά τοπία, όπου το χιούμορ και η χαρά καταφέρνουν και χωράνε σε ένα κάδρο, σε έναν κύβο, σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Στην τωρινή του έκθεση με τίτλο “IT’S A BOY”, ο Τάσος Λιακόπουλος είναι σαν να παίρνει το κόκκινο κουβάρι του παραμυθιού και το ξετυλίγει – συνδέοντάς το με πλήθος χρωμάτων, σχημάτων και αντικειμένων – με την χιλιοειπωμένη ιστορία της γέννησης του Χριστού μέσα στην Φάτνη. Η “Φάτνη” είναι ο καμβάς. Και απεικονίζει την ιστορία αυτή, πολλές φορές, όσες η φαντασία του και το ταλέντο του καταφέρνουν να ξεδιπλώσουν, σε όλες τις χώρες, σε όλα τα μήκη και πλάτη, σε όλους τους πολιτισμούς.

Καλά Χριστούγεννα!

Εύα Νάθενα