Το Ciné-club κλείνει τον χειμερινό του κύκλο Ciné-club, με την προβολή της ταινίας Σ αγαπώ, σ’ αγαπώ (Je taime, je taime) του Alain Resnais, σε συνέργεια με την πολιτιστική επικαιρότητα του Μαΐου :

To Mάη του 1968, η ταινία αυτή θα συμμετείχε στο τότε φεστιβάλ Καννών, το οποίο όμως εκείνη τη χρονιά ακυρώθηκε λόγω της φοιτητικής εξέγερσης.

Η αφίσα της 71ης έκδοσης του Φεστιβάλ Καννών που λαβαίνει χώρα από 8 ως 19 Μαΐου 2018, είναι εμπνευσμένη από την ταινία « Ο τρελός Πιερό» του Jean-Luc Godard ο οποίος πρωτοστάτησε μαζί με άλλους Γάλλους σκηνοθέτες στη διακοπή του Φεστιβάλ Καννών το 1968, σε συμπαράσταση στα γεγονότα που συνέβαιναν στο Παρίσι.

Στις 18 και στις 19 Μαίου 2018, θα λάβει χώρα η 5η έκδοση της Νύχτας Ιδεών, που φέτος έχει κεντρικό θέμα την Βραδύτητα, την επαναφορά στο ρυθμό, στο χρόνο που δίνουμε στους εαυτούς μας, στο νόημα της διάρκειας, στην συνειδητοποίηση των ορίων του καταναλωτικού πολιτισμού μας και της αργής επανάστασης που φέρνει αυτή στο τρόπο ζωής μας.

Tην ταινία θα παρουσιάσει ο Αδάμ Αδαμόπουλος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Με τους Claude Rich, Olga Georges-Picot, Anouk Ferjac κ.α.

«Έπειτα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, ο ήρωας της ταινίας, Κλοντ Ριντέρ, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα επιστημονικό πείραμα που θα του επιτρέψει να γυρίσει στο παρελθόν για ένα λεπτό. Το πείραμα, όμως, δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν και ο Ριντέρ βρίσκεται παγιδευμένος στο παρελθόν…».

Αυτή η ταινία επιστημονικής φαντασίας, είδος σπάνιο για το συγκεκριμένο σκηνοθέτη, θα βρει δύσκολα το κοινό της, όταν πρωτοβγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, και θα βρεθεί στο προσκήνιο τη δεκαετία του 2000, όταν ένα καινούργιο κριτικό ενδιαφέρον θα την κατατάξει ανάμεσα στα αριστουργήματα του σκηνοθέτη.