Το PLAYGROUND for the arts εγκαινιάζει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 την έκθεση της Χαράς Αγγελίδη, με τίτλο Rum-maging.

Rum: Ρωμαιο-ορθόδοξος στην τουρκική γλώσσα
Rummage: Αγωνιώδης αναζήτηση

Με το διακριτικό λογοπαίγνιο μεταξύ «rum» που στην τουρκική γλώσσα σημαίνει Ρωμαιο-ορθόδοξος (Ρωμηός) και «rummage» που στην αγγλική ορίζει την αγωνιώδη αναζήτηση, το «Rum-maging» αποτελεί την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Χαράς Αγγελίδη.

Με έντονα φορτία μνήμης, από την Κωνσταντινούπολη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, η Χαρά Αγγελίδη συνθέτει μέσω του «Rum-maging» ένα αφιέρωμα στις καταβολές της και τις μνήμες της.

Πρόκειται για την οπτικοποίηση μιας αφήγησης που ταυτίζεται με βιώματα όλων όσων εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο που γεννήθηκαν για να προστατέψουν την ταυτότητα τους. Ανασύροντας ίχνη και βιώματα, μέσα από την ύπαρξη δύο διαφορετικών πολιτισμών αφηγείται μνήμες, απουσίες, εκτοπισμούς και ταυτόχρονα την εξάρθρωση μιας κοινωνίας-παρατηρητή ισοπεδωτικών πολιτικών εξελίξεων.

Τα έργα της έκθεσης, χωρίς ευδιάκριτο ύφος, με τη χρήση διαφορετικών μέσων και υλικών κινούνται μεταξύ ζωγραφικής, φωτογραφίας και εγκατάστασης, προσεγγίζουν αποθηκευμένες εικόνες σε αναζήτηση ταυτότητας και ιχνογραφούν μια προσωπική ενδοσκόπηση.

Για τη Χαρά Αγγελίδη

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1953 και ζει στην Αθήνα από το 1969. Αποφοίτησε από το τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Bolton της Βρετανίας(2011).

Εκθέσεις:
– Ομαδική έκθεση ’6’ με την όμάδα Untitled, Βρυσάκι (Αθήνα 2013)
– Ομαδική έκθεση Small is Smart, Artower (Αθήνα 2012)
– Ατομική έκθεση Φωτογραφίας FOCUS, Γκαλερί Ανεμόμυλος (Πάρος 2011).
– Συμμετοχή και βράβευση σε πανευρωπαικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Europe, free of social exclusion/trafficking» (2010)