Αλέξανδρος Βούλγαρης έγραψε το σενάριο και έκανε τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της ταινίας ΡΟΖ, στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί.

Το σενάριο εξελίσσεται γύρω από τη ζωή και τα υπαρξιακά διλήμματα των κεντρικών προσώπων: Ο Βασίλης Γκάλης φοβάται να μεγαλώσει. Η Σνεζάνα Τκατσένκο φοβάται να καταλάβει. Ο Σάκης, ο Σταρ, φοβάται να νιώσει. Η Έμιλυ, η Ιρλανδέζα, φοβάται να ξαναρχίσει. Η Λωρέν, η Σύζυγος, φοβάται να παραδεχτεί. Η Αγνή, η Δασκάλα, φοβάται να ζήσει… και ο Πατέρας φοβάται να μιλήσει. Η Μητέρα φοβάται να γυρίσει…

Οι ήρωες παλεύουν με τα συναισθήματα τους και τη δυσκολία επαναπροσδιορισμού της ζωής τους. Πιο επίκαιρο από ποτέ, το ΡΟΖ μας εισάγει σε έναν κόσμο που μοιάζει νοσταλγικός και τρυφερός, κυρίως μέσω της εικόνας που παράγει ένα φιλμ 35mm, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τις συναισθηματικές αναζητήσεις που απασχολούν τους ανθρώπους με κοινωνική ενσυναίσθηση, όπως η μοναξιά, η αγάπη, η αδυναμία, ο εγκλωβισμός. Επιπλέον, επισημαίνει το ρόλο βασικών προσώπων στη νεαρή ηλικία ενός ατόμου όπως η δασκάλα, η μητέρα, ο πατέρας, και την άμεση ή έμμεση εμπλοκή τους στη διαμόρφωση συναισθημάτων που μπορεί να το καταδιώκουν για πάντα.

Η προβολή θα είναι στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αλέξανδρο Βούλγαρη και την επιμελήτρια Εβίτα Τσοκάντα.

Η επιμελητική ομάδα των Κυριακάτικων Αφηγήσεων απαρτίζεται από τους Κατερίνα Νίκου, ανεξάρτητη επιμελήτρια, Θοδωρή Προδρομίδη, εικαστικό, και Χριστίνα Κάλλη, ανεξάρτητη επιμελήτρια. Με τη συμβολή διεθνών εικαστικών, κινηματογραφιστών, επιμελητών, στοχαστών και δημιουργών,  το πρόγραμμα περιοδικών προβολών, επιδιώκει να παρουσιάσει μέσα από το έργο ανεξάρτητων δημιουργών, επιλεγμένες αφηγήσεις για τις μεταβολές στην παγκόσμια και τοπική κοινωνία.

Ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Δουλεύει σαν σκηνοθέτης και μουσικός. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες, μουσικά βίντεο και θεατρικές παραστάσεις. Ως μουσικός έχει κυκλοφορήσει πάνω από είκοσι άλμπουμ.

Σκηνοθεσία-Σενάριο-Παραγωγή-Μουσική: Αλέξανδρος Βούλγαρης

Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής

Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς

Ήχος: Ξενοφώντας Κοντόπουλος, Κώστας Βαρυμποπιώτης, Βάλια Τσέρου, Νίκος Τριανταφύλλου

Σκηνικά: Νίκος Πομώνης, Μαρία Καραντζή, Διονύσης Θάνος, Δημήτρης Τριμίντζιος

Κοστούμια: Πέρσα Ζαχαριά

Μακιγιάζ: Μαίρη Τσώνη

Παίζουν οι:

Αλέξανδρος Βούλγαρης

Ρομάνα Λόμπατς

Αργύρης Θανάσουλας

Δημήτρης Βεάνος

Τερέζα Κουρούκλη

Χριστίνα Μαθέα

Ναταλία Βασίλιεβα

Τατιάνα Ρόμπερτσον

Ιωάννα Παππά

Πέπη Οικονομοπούλου

Διάρκεια: 94′