Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τους συγγραφείς Άκη και Πάνο Κορωνάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Αλέξανδρος Καλέντης, Ιατρός – Εκδότης
Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθ. Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παναγιώτης Ράππας, Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας για τα πολιτιστικά, σκηνοθέτης και animator.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ντίνα Αδαμοπούλου, Ιστορικός – Αρχειονόμος, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας.


Η Ρούλα, η Υδραία παμπόνηρη, σκανδαλιάρα γατούλα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξει μέσα της και να γνωρίσει τον εαυτό της. Συνειδητοποιώντας το κακό που είχαν προκαλέσει οι άσχημες πράξεις της στο πανέμορφο νησί της Ύδρας και στους κατοίκους του, μετάνιωσε και άλλαξε χαρακτήρα και συμπεριφορά. Με θέληση, μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά, κατάφερε να γίνει η πιο γλυκιά και τρυφερή γατούλα της Ύδρας, γεμίζοντας τη δική της καρδιά αλλά και των άλλων με αγάπη, ευγένεια και καλοσύνη.

Ένα παραμύθι-κώδικας ηθικής και συμπεριφοράς για μικρούς και μεγάλους. Μια διασκεδαστική, τρυφερή και ταυτοχρόνως συμβολική ιστορία για την αγάπη και τον σεβασμό στον εαυτό μας, στους συνανθρώπους μας και στο περιβάλλον.

Η εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού κάνει την ιστορία πιο ελκυστική για τους μικρούς αναγνώστες, αναδεικνύοντας παράλληλα και την ιδιαίτερη αύρα του νησιού της Ύδρας.

Την έκδοση, η οποία κυκλοφορεί και στα αγγλικά με τον τίτλο “Roula, the cunning and mean little cat from Hydra”, προλογίζουν η Ντίνα Αδαμοπούλου, ιστορικός-αρχειονόμος, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, και ο Παναγιώτης Ράππας, πολυβραβευμένος animator-σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός διευθυντής της RAPPAS films και Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας για τα πολιτιστικά.


Ο Άκης είναι γιος του Πάνου και είναι μαθητής του γυμνασίου. Αγαπά τα ταξίδια, τη μουσική και ασχολείται με το μπάσκετ, το ποδήλατο και τη ζωγραφική. Έγραψε μαζί με τον Πάνο το παραμύθι, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, «Ρούλης, ο Υδραίος νάνος γαϊδαρούλης», “Roulis the dwarf donkey from Hydra” (Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2016), και το παραμύθι, «Το ταξίδι της Τούλας, της Υδραίας πατατούλας» (ένα περιπετειώδες ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα, υπό έκδοση).

Ο Πάνος Κορωνάκης είναι χημικός μηχανικός-διδάκτορας βιοτεχνολόγος και στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στον χώρο της υγείας. Έχει γράψει τα βιβλία: «Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Μάνατζερ», “Ancient Greece and the Μodern Μanager” (Καλέντης, 2009), «Εν Δελφοίς Σοφία: Τα παραγγέλματα των επτά σοφών», “Wisdom made in Delphi: The commandments of the seven sages” (Τόπος, 2011), «Ελληνική Σοφία: η γη και οι άνθρωποι», “Greek Wisdom: the land and the people” (Τόπος, 2012).

Ο Άκης και ο Πάνος Κορωνάκης λατρεύουν το νησί της Ύδρας, την οποία επισκέπτονται τακτικά καθώς αποτελεί γι’ αυτούς μεταξύ άλλων έμπνευση για δημιουργία.