Το ευρηματικό και γεμάτο ζωντάνια έργο του Βρετανού δραματουργού και σεναριογράφου, που τον έκανε διάσημο μέσα σε μια νύχτα, προβάλλεται ζωντανά (με αγγλικούς υπότιτλους) από το Θέατρο Old Vic του Λονδίνου, την Πέμπτη 20 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο του Κύκλου μεταδόσεων National Theatre Live.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πρώτο ανέβασμα του έργου, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας εμπιστεύτηκε την αναβίωσή του στον σκηνοθέτη David Leveaux και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τρεις εξαίρετους ηθοποιούς, τον Daniel Radcliffe, τον Joshua McGuire και τον David Haig.

Πρόκειται για μια ακόμη αξιόλογη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Νational Theatre, τις οποίες προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

«Rosencrantz and Guildenstern Are Dead»

Σε αυτή την κωμωδία καταστάσεων με τους σαρκαστικούς διαλόγους και τα ευφυή λογοπαίγνια, ο Στόππαρντ φέρνει στο προσκήνιο, πάντα με φόντο τον «Άμλετ», δύο ελάσσονος σημασίας χαρακτήρες της σαιξπηρικής τραγωδίας: τον Ρόζενκραντζ και τον Γκίλντενστερν. Οι δύο νεαροί αυλικοί παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για την ιστορία του εμβληματικού ήρωα του Βάρδου και, καθώς ξετυλίγουν το κουβάρι της προσωπικής τους αφήγησης, αρχίζουν να μπερδεύουν τα γεγονότα. Πνεύματα φιλοπερίεργα και ερευνητικά, όμως, θα συνεχίσουν επίμονα να αναζητούν απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν: Τι είναι η εξουσία χωρίς τη δολοπλοκία; Γιατί τόσο αίμα στον κόσμο; Ποιος ο ρόλος της τύχης στη ζωή μας;

Credit: Manuel Harlan

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: David Leveaux
Σχεδιασμός σκηνικών: Αnna Fleischle
Σχεδιασμός φωτισμών: Howard Harrison
Ηχητικός σχεδιασμός: Fergus O’Hare
Σχεδιασμός κοστουμιών: Anna Fleischle & Loren Elstein
Σύνθεση μουσικής: Corin Buckeridge
Υπεύθυνη κάστινγκ: Jessica Ronane CDG
Υπεύθυνη κινησιολογίας: Lizzi Gee
Ταχυδακτυλουργός-θαυματοποιός: Paul Kieve
Συνεργάτις σκηνογράφος: Loren Elstein

Διανομή

Daniel Radcliffe: Ρόζενκραντζ
Joshua McGuire: Γκίλντενστερν
David Haig: Ηθοποιός-επικεφαλής του θιάσου
Hermeilio Miguel Aquino: Αυλικός
Louisa Beadel: Ηθοποιός-μέλος του θιάσου
William Chubb: Πολώνιος
Josie Dunn: Ηθοποιός-μέλος του θιάσου
Matthew Durkan: Άλφρεντ
Tim van Eyken: Ηθοποιός-μέλος του θιάσου
Wil Johnson: Κλαύδιος
Luke Mullins: Άμλετ
Theo Ogundipe: Οράτιος
Marianne Oldham: Γερτρούδη
Evlyne Oyedokun: Ηθοποιός-μέλος του θιάσου
Alex Sawyer: Ηθοποιός-μέλος του θιάσου
Helena Wilson: Οφηλία


Φωτογραφία θέματος: © Manuel Harlan