O Νίκος Καλύβας σημειώνει για το έργο αυτό που δημιουργήθηκε ειδικά για το Athens Pride:

«“Rooms to Let”: Ετερόκλητες ιστορίες συγκλίνουν σε μια κοινή γραμμή πιο προσωπική, αποτέλεσμα της συνομιλίας με 12 καλλιτέχνες. Μια αναβίωση αναμνήσεων που παρέμειναν ερμητικά πιστές στον εγκλεισμό εκείνων των ιστοριών, τις οποίες μόνο οι χώροι του σπιτιού μας γνωρίζουν. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη λέξη συναρμολόγηση, θα παραμείνω όμως στη λέξη αναβίωση. Δεν νοιάζομαι να ενεργήσω έτσι, ώστε να ενώσω σχολαστικά, τμήματα αναμνήσεων. Νοιάζομαι να δω από μία γωνία ποια η θέση των στιγμών του παρελθόντος, πάνω σε ένα παροντικό εαυτό.»

Καλλιτεχνική διεύθυνση-χορογραφία: Νίκος Καλύβας

Βοηθός χορογράφου: Βαλιάνα Σιμιτάκου

Performers: Φένια Αποστόλου, Χριστίνα Γαζή, Νίκος Καλύβας, Κωνσταντίνος Κατσούδας, Αναστάσιος Κούκουτας, Γιώργος Μιχελάκης, Γιάννης Μήτσος, Δάφνη Δούλη, Σπύρος Παρασκευάκος, Christina Reinhardt, Δήμητρα Σελεμίδου, Βαλιάνα Σιμιτάκου

video editing-φωτισμοί: Γρηγόρης Μορίκης

Στίχοι: Γιάννης Βασιλόπουλος

Σχετικά με το Athens Pride 2017

Το Athens Pride ξεκίνησε το 2005, με σκοπό να παρέχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI* κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI ατόμων στην ελληνική κοινωνία. Φέτος το Athens Pride διεξάγεται για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος απέναντι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το Σαββάτο, 10 Ιούνιου, οπού θα υπάρχουν περίπτερα LGBTQI οργανώσεων, δρώμενα, χαιρετισμοί και, μετά την Παρέλαση, η μεγάλη συναυλία.  Με το σύνθημα «Θέμα Παιδείας», το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Η performance “Rooms to Let” εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Athens Pride Week 2017 που θα διεξαχθούν σε διάφορα σημεία της πόλης από τις 3 μέχρι τις 9 Ιούνιου.

*Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer, Intersex

Σχετικά με τον Νίκο Καλύβα

Ο Νίκος Καλύβας σπούδασε Μαθηματικά στο τμήμα Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα, με δίπλωμα δασκάλου κλασικού και σύγχρονου χορού. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Αθήνα, όπου διδάσκει σύγχρονο χορό στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Ακτίνας, σε ερασιτεχνικές σχολές και στούντιο, χορεύει και χορογραφεί.

Έχει χορέψει χορογραφίες των: Μπέτυ Δραμυσιώτη, Νίκου Καλογεράκη, Χάρη Μανταφούνη, Κική Μπάκα, Χοροθέατρο Λυδία Λίθος, Torus-knot dance company, Leyya Mona Taiwil, Κωνσταντίνου Ρήγου, Γιάννη Αντωνίου, Χάρη Κούσιου κ.ά. σε φεστιβάλ χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με το χοροθέατρο Εξ’αφορμής, την Αγγελική Στελλάτου και τους Γάλλους χορογράφους Annie Vigier και Franck Apertet στα πλαίσια της documenta 14 ως χορευτής και στην πλατφόρμα Μπιενάλε Μονάχου 2017-2018 σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ως χορογράφος.


Photo Credits: © Rooms to let by Nikos Kalivas for Athens Pride 2017 / Atopos cvc  / Models: Giorgos Michelakis, Nikos Kalivas, Christina Reinhardt, Valiana Simitakou