Ο πολυτάλαντος Roberto Benigni έρχεται το Μάιο στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη την Κόλαση, αλλά και το 5ο canto που διαπραγματεύεται την έννοια της αγάπης, σε δύο ξεχωριστές παραστάσεις.

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι είναι ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς ηθοποιούς –τιμημένος με βραβείο Όσκαρ για την ταινία του Η ζωή είναι ωραία, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ιδιαίτερες ταινίες του, όπως ο Διαβολάκος κ.α. – ο οποίος  ξεκινά φέτος μια παγκόσμια περιοδεία παρουσιάζοντας την Θεία Κωμωδία του Δάντη, με μία παράσταση που φέρει τον τίτλο Inferno e Paradiso (Κόλαση και Παράδεισος).

Πρόκειται για το σπουδαιότερο ιταλικό επικό ποίημα και ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπου ο Μπενίνι λειτουργεί και ως σκηνοθέτης, με τον ευρηματικό του πρόλογο και την παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας των αυτοσχεδιασμών του, να προσδίδει στην Θεία Κωμωδία ευκολία πρόσβασης και «λαϊκότητα», φέρνοντάς την πιο κοντά στο θεατή, σε συσκευασία ενός «αληθινού σόου-υψηλής αισθητικής».