Οι Deladap με αρχηγό και κύριο εκφραστή τους, τον Τσέχο Stani Vana, αναβιώνουν τη μουσική των τσιγγάνων, συμπλέκοντας την παράδοση με το balcan-beat, το dub, τη freestyle electronica  και το flamenco για δυο παραστάσεις στο Gazarte.

Αν μπορούσε κανείς να πει ότι η παράδοση της μουσικής των τσιγγάνων της Κεντροδυτικής Ευρώπης είναι απλά μια μουσική που μπορεί κανείς να ακούσει και να συναντήσει μόνο στα εθνολογικά μουσεία, τότε είναι γελασμένος.

Dela Dap : στη γλώσσα των Ρομά σημαίνει ρυθμός-κέφι ή απλά χορός
Μετά από δύο πολύ πετυχημένα album και τουλάχιστον πέντε χρόνια περιοδείας σε όλο τον κόσμο, αποφασίζουν να γιορτάσουν μαζί με το αθηναϊκό κοινό και να διοργανώσουν μια μοναδική gypsy groove βραδιά με τρόπο που μόνο οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν.

Βιολί, κοντραμπάσο, ακορντεόν, φωνητικά  και dj set  μαζί, γιατί η μουσική των Deladap, είναι ένα ταξίδι στον κόσμο δίχως διαβατήριο, είτε τους ονομάσετε Nu-Roma ή Nu-Gipsy ή απλά Deladap καταλαβαίνετε ότι το ταξίδι θα είναι έντονο και χορευτικό, με αυτούς στη θέση του κυβερνήτη και όλους εμάς στη θέση των επιβατών.