Οι χριστουγεννιάτικες νύχτες αποκτούν ροκ εν ρολ ρυθμικές αποχρώσεις στη σκηνή τουHalf Note Jazz Club. Οι Σικελοί Ballroom Kings είναι ξανά μαζί μας. Πρόκειται για ένα από τα ξεχωριστά jump swing και R&B σχήματα – και ήδη έχουν πολλές διακρίσεις στο ανάλογο dancing jazz ευρωπαϊκό τοπίο. Πρακτικά, αυτό το γκρουπ το συναντάμε σε κάθε σπουδαίο διεθνές stage ή φεστιβάλ που έχει να κάνει με σουινγκάτη μουσική και feeling good διάθεση.

Ροκενρολίστες με πλούσια πείρα και stage περσόνες με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, οι Ballroom Kings φτιάχτηκαν το 2009 από μουσικούς με ιδιαίτερη πείρα στο ροκ εν ρολ και στο R&B και γενικότερα στη μουσική των fifties καθώς ασχολούνται μ’ αυτή τη μουσική εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον.

 

Στην πρώτη γραμμή των Ballroom Kings είναι ο Massimo Rocca και η Virginia Brown – οι τραγουδιστές του γκρουπ – ενώ πίσω τους σουινγκάρουν και ροκάρουν με ιδιαίτερο δυναμικό τρόπο και ένταση οι Vincenzo Mannino (κιθάρα, φωνή), Luca Ciriacono (μπάσο), Giovanni Ziino (ντραμς), Vincenzo Puleo (πιάνο και φωνή) ενώ τα πνευστά (Alfonso Vella – βαρύτονο σαξόφωνο, Volker Stegmann – άλτο σαξόφωνο, Carmelo Sacco – τενόρο σαξόφωνο) βγαίνουν κατ’ ευθείαν μέσα από τη ρυθμική και μπλουζίστικη τζαζ των 40’s-50’s.

Συνολικά, οι Ballroom Kings παίζουν R&B, boogie και doo wop με τον ίδιο τρόπο που παιζόταν στις χορευτικές αίθουσες των 50’s και ξέρουν πως να ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς τις χριστουγεννιάτικες νύχτες…

 

Κείμενο: Γιώργος Χαρωνίτης