Ο Rodrigo Sanchez και η Gabriela Quintero, γνωστοί ως Rodrigo Y Gabriela, έρχονται στο Gazarte για να μας αποδείξουν πως υπάρχει κοινό σημείο στη Rock και το Flamengo, στην κλασσική μουσική και τον Jimmy Hendrix!

Οι Rodrigo Y Gabriela έχουν καταβολές από την πόλη του Mexico και η μουσική τους πορεία ξεκίνησε από το Thrash metal! Αφήνοντας το συγκρότημα Tieva Acida και τους  Heavy rock ήχους το ζευγάρι μετακόμισε στο Δουβλίνο. Στις αποσκευές τους είχαν τις κιθάρες τους, το ταλέντο τους, την κουλτούρα της πατρίδας τους, και την διάθεση για δημιουργία.

Μετά την παρότρυνση του διάσημου Folk-rock καλλιτέχνη Damien Rice, οι R Y G στράφηκαν στο παραδοσιακό μουσικό ιδίωμα του Mexico, το Tango και το Flamengo.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την κυκλοφορία του νέου τους  album 11:11 το tour που κάνουν σε όλο τον κόσμο είναι sold out!

Με την διήμερη στάση τους στο Gazarte οι Rodrigo Y Gabriela θα παρουσιάσουν και θα δώσουν ένα ρεσιτάλ κιθάρας που σπάνια έχει την ευκαιρία το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει.