Δεκατέσσερα χρόνια Rockwave κλείνουμε φέτος και όπως κάθε χρόνο ετοιμαζόμαστε να μετακομίσουμε κατά τη Μαλακάσα, όπου θα εκεί θα τιμήσουν τις σκηνές του Terra Vibe ουκ ολίγα ονόματα της παγκόσμιας rock – και όχι μόνο – μουσικής σκηνής …

Το 14ο Rockwave Festival έρχεται να ταράξει τα νερά με τη μοναδική του συνταγή, να ξεδιψάσει και τους πιο απαιτητικούς!

Οι σάλπιγγες της έναρξης του Rockwave Festival θα ηχήσουν την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τους Faithless, που θα μας «μπριζάρουν» στο groove του χορού για να μας παραδώσουν εκστασιασμένους στο συγκρότημα – φαινόμενο του πλανήτη, τους The Black Eyed Peas!

Επίσης, ο Aviv Geffen το έτερον ήμισυ των Blackfield και ένας από τους πιο λυρικούς και κοινωνικά ευαίσθητους καλλιτέχνες, ο Κ. ΒΗΤΑ, o πολύπλευρος καλλιτέχνης, το ανήσυχο πνεύμα της Ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής που θα μας παρασύρει στα μουσικά του ταξίδια, και ο ολόφρεσκοι Transistor, παιδιά της νέας μουσικής κουλτούρας της Ελλάδας, που με τις μελωδίες τους θα ενεργοποιήσουν το ολοκληρωμένο κύκλωμα κοινού και μουσικής.

Η δεύτερη μέρα του Rockwave είναι η 10η Ιουλίου, με Quentin “Norman” Cook, γνωστός ως Fatboy Slim, επί σκηνής! Ο απόλυτος κυρίαρχος των decks, ο κύριος big beat αυτοπροσώπως, ο ακούραστος διασκεδαστής, ο master του djing, ο άνθρωπος που συγκέντρωσε 250.000 ανθρώπους στο dance floor της παραλίας του Brighton, φέτος θα δαμάσει τα decks του Rockwave Festival!
 
Στη συνέχεια τη ίδιας μέρας, οι The Ting Tings, η σύγχρονη επιτομή του brit pop… σε μια fusion εκδοχή της dance pop με το grungy garage που τους οδήγησε φέτος στο πρώτο τους βραβείο Grammy σαν τους καλύτερους νέους καλλιτέχνες (Best New Artist 2010).

Τα decks θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας αφού ο DJ Shadow, εμβληματική μορφή της αμερικάνικης instrumental hip hop σκηνής.
 
Κλείνοντας, θα γευτούμε λίγο από White Lies, το λαμπρό, γυαλιστερό, κυκλοθυμικό, μεγαλειώδες μέλλον της ροκ μουσικής σκηνής, αλλά και John Garcia ο οποίος θα μας συνεπάρει με τη φωνή του αναβιώνοντας τους Kyuss, το συγκρότημα–θρύλο, που επηρέασε ολόκληρη την καλιφορνέζικη desert rock σκηνή.
 
Το φετινό Rockwave θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου, με τους πρωτεργάτες της σκηνής του Bristol, τους Massive Attack, που όλοι περιμένουμε εναγωνίως!

Η μέρα θα έχει και ska, από τους αντάξιους εκπροσώπους της, τους Ska-P, το πιο δημοφιλές ska punk συγκρότημα στην Ευρώπη, με στίχο καυστικό και κοινωνικά ευαίσθητος!
 
Την τελευταία θα δούμε και φέτος στη σκηνή του Terra Vibe τους Gogol Bordello, οι οποίοι όπως απέδειξαν και πέρσι έχουν μία παθιασμένη σχέση με το ελληνικό κοινό!

Το φεστιβάλ θα έχει και ελληνικό χρώμα με Γιάννη Αγγελάκα, Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά και Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, οι οποίοι θα παίζουν ό,τι θέλουν, θα κυκλοφορούν καθιστοί και αναλόγως θα σηκώνονται…
 
Και τέλος, οι Peyoti for President μία πολυεθνική κολεκτίβα από το Λονδίνο που συνδυάζει το punk των Clash, το funk και το hip hop με βαλκανικά πνευστά και latin αναφορές!

Ανακεφαλαιώνοντας τα line up για κάθε ημέρα έχουμε:

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010: The Black Eyed Peas, Faithless, Aviv Geffen, K. BHTA, Transistor
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010: Fatboy Slim, The Ting Tings, DJ Shadow, White Lies, Garcia Plays Kyuss
Κυριακή 11 Ιουλίου 2010: Massive Attack, SKA – P, Gogol Bordello, Yannis Agelakas, Peyoti for President

Αυτά για φέτος! Ανυπομονούμε από τώρα και για του χρόνου!