Δευτέρα 30/1/2023

Λεπτή γραμμή

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2006 από τον Δημήτρη Χελιδώνη, ο οποίος είναι και ο βασικός συνθέτης. Το υλικό διανθίστηκε και ολοκληρώθηκε μουσικά και από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Το ύφος τους είναι rock, hard rock και προσπαθούν να παντρέψουν τον αυθεντικό rock στίχο με τον ελληνικό, αποφεύγοντας τα εγχώρια στερεότυπα. Με υλικό τουλάχιστον δύο album κάνουν περιστασιακά lives προσπαθώντας να προωθήσουν την μουσική τους. Για το όνομά τους έμπνευση αποτέλεσε η σύγχρονη ροή της ζωής τους τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική όπου αναζητούν πάντα την ισορροπία και τη λογική. Rock on!

Δημήτρης Χελιδώνης/φωνή-κιθάρα
Νίκος Σταματίου/κιθάρα
Κώστας Εμμανουηλίδης/μπάσο
Αντώνης Λουλούδης/τύμπανα

Αίολος the band…

Τρίτη 31/1/2023

Infuser

Η μπάντα μας αποτελείται από 6 άτομα: φωνή (Άννα), κορνέτα (Λάμπρος), πλήκτρα/φωνή (Νίνα), κιθάρα (Κώστας Τζι), μπάσο (Πάνος), τύμπανα (Κώστας Κ). Οι συνθέσεις μας βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό και συνήθως καταλήγουν σε δομημένα κομμάτια διαφόρων μουσικών ειδών: από post-rock σε κάτι πιο tribal, ψυχεδελικό, ή ακόμα και afrobeat (μιας και η τραγουδίστριά μας είναι λάτρης της αφρικανικής μουσικής και ενίοτε μας τραβάει προς τα εκεί!). Γενικά είμαστε μία μίξη ακουσμάτων, εξ’ ου και το όνομα Infuser. H μπάντα συστάθηκε το 2016 και παίζουμε με την παρούσα σύνθεση από το 2018, με εξαίρεση τη φωνή και τα πλήκτρα που ενσωματώθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Αυτή την περίοδο ξεκινάμε την ηχογράφηση του πρώτου μας ΕΡ και ταυτόχρονα κάνουμε επαφές για λάιβ στην Αθήνα με κάποιες άλλες μπάντες.

Άντε – Και

Το 2018 γεννήθηκε το γκρουπ των «ΑΝΤΕ – ΚΑΙ» από τον Χρήστο Σολδάτο, που παίζει ντραμς και γράφει στίχους τραγουδιών από το 2010 μέχρι και σήμερα, με επηρεασμούς από τα τεκταινόμενα των καιρών μας. Επίσης έχει και την έμπνευση της μουσικής με τη βοήθεια των συνεργατών του, τον Αλέξανδρο Μεταχά στην κιθάρα και στο μπάσο, τον Άκη Μπάσο στα πλήκτρα, τον Χάρη Καπλανίδη στην κιθάρα και την Χρυσαλένια Δαλή στο τραγούδι.

Fightfor

Όλη η ροκ ιστορία, από την εμφάνιση του είδους μέχρι και σήμερα, δοσμένη με φρέσκο ήχο και παίξιμο, περνά μέσα από τις συνθέσεις των Fight For. Το ροκ σε όλες τις εκφάνσεις του, αλλά στη σύγχρονη εκδοχή του, διατρέχει τον ήχο του συγκροτήματος, συνθέτοντας μία πολύχρωμη, εκρηκτική ροκ παλέτα. Γρήγορες κιθάρες, στιβαρό rhythm section, μελωδικά riffs, εναλλαγές σκληρού ύφους με απαλές ανάσες, blues περάσματα και heavy κορυφώσεις, δημιουργούν την ατμόσφαιρα των Fight For. Ο καθημερινός αγώνας, τα μικρά και μεγάλα προσωπικά δράματα, οι νίκες και οι απογοητεύσεις, ο έρωτας, η σχέση με τον Θεό, οι αγωνίες, ο ήρωας που κρύβεται στο άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ο άγνωστος εαυτός που βρίσκεται μέσα στον καθένα, τα ποτά, οι υποσχέσεις, οι φωτεινές και σκοτεινές σκέψεις, περνούν μέσα από τους στίχους των τραγουδιών, ολοκληρώνοντας την εικόνα των συνθέσεων.

Δημήτρης Πυκνής/ κιθάρα-φωνή
Γρηγόρης Μουμτζης/κιθάρα
Μάνος Δημητρίου/τύμπανα
Λάμπρος Καλαρρύτης/μπάσο

Τετάρτη 1/2/2023

Καθένας Μόνος

Είναι μια μπάντα post rock από το Βόλο που μετά από 4 χρόνια πορείας και ζυμώσεων ήρθε η στιγμή να παρουσιάσει την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά με ομώνυμο τίτλο. Σκληρή παραγωγή, απογυμνωμένη από τις ψηφιακές υφές της εποχής, κιθάρα, μπάσο , ντραμς και γυναικεία φωνητικά. Τα 8 κομμάτια του άλμπουμ, ξεφεύγουν από τα mainstream μονοπάτια, έχουν στόχο να οδηγήσουν τους ακουστικούς τους ταξιδιώτες σε μια διαδρομή πιο σκληρή και μοναχική από τα συνηθισμένα της ελληνικής ροκ σκηνής.

Φωνητικά: Πετροπούλου Άννα
Κιθάρα: Καρβέλης Θέμης
Μπάσο: Καλυβιώτης Βαγγέλης
Τύμπανα: Κυρίτσης Γιάννης

Just In Case!

Cover band σε commercial rock ύφος, με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, καθώς και προσωπική δουλειά.

Δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα, με στόχο δυνατές εμφανίσεις, πάντα με ροκ διάθεση και πολύ ενέργεια…just in case…!

Νίκος Καπλάνης – μπάσο, φωνητικά
Λιάνα Φυτάκη – φωνητικά
Νίκος Τζαγκαράκης – κιθάρα, φωνητικά
Σπύρος Σέρφος – πλήκτρα
Νάσος Παχούλας – ντραμς

BLUSS

Οι BLUSS (ΜΠΛΑΣ) είναι ένα (power) Rock Progressive trio, με διακλαδώσεις στο Funk, τη Jazz και τις μελωδικές μπαλάντες. Παίζουν τα δικά τους original τραγούδια και επιλεγμένες διασκευές, προσαρμοσμένες στο ύφος του group. Αποτελούνται από τον Μάρκο Παπαϊωάννου, που είναι ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης του συγκροτήματος. Ο Μάρκος έχει συνεργασθεί με πολλούς ονομαστούς μουσικούς …… και με επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ως Δ/φωτογραφίας – σκηνοθέτης. Στο μπάσο ο Δημήτρης Μπίλλιας, ένας πολύπειρος μουσικός με πολλές αξιόλογες συνεργασίες σε Rock και Jazz συγκροτήματα. Και τέλος στα drums ο Albert Παναγιωτόπουλος, session μουσικός σε γνωστούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, δημιουργός των προσωπικών του World Fusion cd’s με διακεκριμένους μουσικούς και συγγραφέας Μεθόδου για Ντραμς (Φ. Νάκας). Οι BLUSS διακρίνονται για την ομορφιά και την ποικιλία των συνθέσεών τους, όπως επίσης και για τον ιδιαίτερο -μοναδικό θα λέγαμε- τρόπο που αναπτύσσουν τη μουσική τους. (Γι’ αυτό το λόγο οι BLUSS αποτελούν μια “must see” ακουστική εμπειρία.)