Οι θρυλικοί Misty In Roots, η μπάντα που έγινε κύρια δύναμη του Rock Against Racism, και έφερε για πρώτη φορά μαύρους και λευκούς μουσικούς στην ίδια σκηνή, έρχεται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι θρυλικοί Misty In Roots, η μπάντα που έγινε κύρια δύναμη του Rock Against Racism, και έφερε για πρώτη φορά μαύρους και λευκούς μουσικούς στην ίδια σκηνή, έρχεται για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 στην Αθήνα, με τους Misty in Roots σε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο κοινωνικοπολιτικό κλίμα.

Σχετικά με το τελευταίο πρέπει να σημειωθεί πως η M.I.R. είναι μια μπάντα-κολλεκτίβα, με έντονους ηθικούς προβληματισμούς, όχι μόνο μουσικά, αλλά και πρακτικά. Ουσιαστικά αυτό που μεταφέρουν στο κοινό με τη μουσική και τα τραγούδια τους δεν σταματά εκεί.

Κανένας δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει ψευτο-επαναστάτες, που πουλούν την επανάσταση και την εναντίωση τους στο ρατσισμό για να πουλήσουν δίσκους. Αντιθέτως αποτελούν μία μπάντα που παρά την αναγνωσιμότητα τους, αποφάσισαν να παραμείνουν ανεξάρτητοι.

Το 1982 έκαναν το βήμα τους προς την Αφρική περνώντας 9 μήνες στην Zimbabwe και την Zambia. Η περίοδος αυτή είχε τρομερό αντίκτυπο στην εξέλιξη της μπάντας και επέφερε ως αποτέλεσμα δυο νέους δίσκους το Earth και το Musi O Tunya, δίσκοι απευθείας επηρεασμένοι από τις εμπειρίες της μπάντας στην Αφρική.

Ο πρώτος τους δίσκος μάλιστα δεν κυκλοφόρησε ποτέ πριν το 1979, παρά την τεράστια live επιτυχία τους και το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει την πορεία τους από το Λονδίνο κάπου στο 1975.

Με μία καριέρα τεσσάρων δεκαετιών, λοιπόν, οι Misty in Roots είναι μία από τις καλύτερες μπάντες της Αγγλίας, με ένα από τα πιο δυνατά Live που αναδύθηκε από το Λονδίνο, ενώ έχουν υπάρξει μια από τις κυριότερες δυνάμεις της τάσης του Ροκ κατά του ρατσισμού (Rock against racism movement).

Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2002 και ονομάζεται Roots Controller.

Info
Misty in Roots
One Drop FWD, Anna Mystic
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Υδρόγειος, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
Gagarin 205, Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων: TicketHouse, Metropolis, Patsis PMW, Stereodisc
Dramaica: Στο «κλουβί» του Επισκέπτη, Μακεδονίας 23