Η ζωή του ήταν λίγο πολύ συνώνυμη με τη μουσική και ετοίμασε μουσική και για μετά το πέρας της. Παραγωγικός στο στούντιο, είτε σόλο είτε με συνεργάτες, επιμελείτο επιπλέον και μουσική άλλων όπως φαίνεται από την playlist που δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα και την οποία ο Ριουίτσι Σακαμότο δημιούργησε για να παιχτεί στην κηδεία του.

Στις 15 Μαΐου, από το μάνατζμεντ του Ριουίτσι Σακαμότο τουίταραν: «Θα θέλαμε να μοιραστούμε την playlist που ο Ριουίτσι ιδιωτικά δημιουργούσε για να παιχτεί στη δική του κηδεία συνοδεύοντας τον θάνατό του. Ήταν όντως μαζί με μουσική έως το τέλος».

«Στην 33 μουσικών κομματιών playlist υπάρχουν κάποια από τις αγαπημένες μουσικές του Ριουίτσι Σακαμότο, συμπεριλαμβανομένων έργων των Μπαχ, Ντεμπισί και Ραβέλ· αρχίζει με μια σύνθεση 11 λεπτών, το “Haloid Xerrox Copy 3 (Paris)”, από τον συχνό συνεργάτη του Σακαμότο, τον ‘Αλβα Νότο» έγραψε ο Surej Singh του NME. Η δυόμισι ωρών playlist περιλαμβάνει επίσης και συνθέσεις άλλων με τους οποίους ο Σακαμότο δούλευε όσο ζούσε, όπως του Ντέιβιντ Σίλβιαν αλλά και άλλους συνθέτες από διάφορα μουσικά είδη (Ένιο Μορικόνε, Μπιλ Έβανς, Νίνο Ρότα και Ερίκ Σατί).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ryuichi Sakamoto: Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης