Παρά τις δυσκολίες του το 2020 δεν μας βρήκε αδρανείς. Μετά από μήνες δημιουργικού πυρετού και σκληρής δουλειάς, καταφέραμε να ετοιμάσουμε οκτώ κομμάτια που -πιστεύουμε- αντιπροσωπεύουν πλήρως τον ανανεωμένο μας ήχο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας τον πρώτο μας δίσκο με τίτλο Retrospect.

Επιλέξαμε αυτό το όνομα για τη διάχυτη αίσθηση ενδοσκόπησης και νοσταλγίας που είναι κοινή στα τραγούδια αυτού του δίσκου παρά τις διαφοροποιήσεις που μπορεί να έχουν ηχητικά. Μέσα στον δίσκο αυτό, ο ακροατής μπορεί να βρει από alt-pop ακούσματα και rock με βασικό άξονα το groove μέχρι και την δική μας οπτική πάνω σε είδη όπως η bossa nova και το drum & bass. Πιστεύουμε ότι παρά την ποικιλομορφία που υπάρχει στον δίσκο καταφέρνουμε να διατηρούμε μια μουσική συνοχή και κυρίως να λέμε μια ενιαία ιστορία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αναστασία Μπουρλά για το υπέροχο φλάουτο που μας προσέφερε στο Signal from the past. Την Carmen Lomasaga για το σχεδιασμό του cover art. Τον Νίκο Μιχαλοδημητράκη και το M.D. studios για τις ηχογραφήσεις, τη μίξη και το μάστερινγκ και γενικότερα την συμβολή του ώστε να αποδοθεί η αισθητική του δίσκου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και φυσικά όλους εσάς που μας έχετε στηρίξει αυτά τα χρόνια!

Short bio

Οι Loose Ties είναι μια αγγλόφωνη μπάντα που δημιουργήθηκε το 2017, έχοντας παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας. Γράφουμε τη δική μας μουσική και κινούμαστε κυρίως γύρω από funk, alternative ήχους παίρνοντας όμως στοιχεία από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Το 2020 κυκλοφόρησαν το single Prometha και τον Φλεβάρη του ‘21 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Retrospect.

Οι Loose Ties είναι:

Δέσποινα Θωμά – Φωνή

Πέτρος Πρίντεζης – Κιθάρα

Παντελής Βαρβάκης – Πλήκτρα

Ντίνος Παπαδόπουλος – Μπάσο

Γιώργος Τουντασάκης – Τύμπανα