Το κοινό του Μεγάρου Μουσικής θα έχει για μία ακόμη φορά στις 18 Οκτωβρίου την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά τον καταξιωμένο Κύπριο πιανίστα Μαρτίνο Τιρίμο.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κύπριος πιανίστας συνδυάζει αρμονικά ρομαντικά έργα των Σούμπερτ και Σούμαν με την ερμηνεία τριών νέων λυρικών συνθέσεων του Περικλή Κούκου που θα ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση στο πλαίσιο της σειράς Μεγάλοι Ερμηνευτές.

Το πρώτο μέρος του ρεσιτάλ μονοπωλούν δύο περίφημα έργα του Αυστριακού ρομαντικού συνθέτη Φραντς Σούμπερτ (1797-1828): οι Οκτώ χοροί από το έργο D 365 και η Σονάτα αρ.21 σε σι ύφεση μείζονα, D 960.

Σο δεύτερο μέρος της συναυλίας ακολουθούν τα Τραγούδια δίχως λόγια του Περικλή Κούκου , μια σειρά κομματιών για σόλο πιάνο που δανείζεται σημειολογικά και συμβολικά τον τίτλο της από τον ομώνυμο κύκλο του Φέλιξ. Μέντελσον.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με τη Φαντασία σε Ντο μείζονα, έργο 17 του Ρόμπερτ Σούμαν.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος σε ηλικία 16 ετών κέρδισε την Yποτροφία Liszt της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου. Αργότερα συμπλήρωσε τις σπουδές του στη Βιέννη. Το 1971 και 1972 κέρδισε τους διεθνείς διαγωνισμούς στο Μόναχο και στη Γενεύη και έκτοτε συνεργάζεται με όλες τις κορυφαίες ορχήστρες του Λονδίνου και της Βρετανίας, καθώς και με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες διεθνώς, όπως του Βερολίνου, της Βιέννης, του Κλήβελαντ και άλλες. Αυτή την εποχή ηχογραφεί στο Gewandhaus της Λειψίας ολόκληρο το πιανιστικό έργο του Beethoven.

Η πλούσια δισκογραφία του Μαρτίνου Τιρίμου υπερβαίνει τις 50 εκδόσεις.