Ο καλλιτέχνης, πιστός στα ρεύματα του Φωβισμού και του Εξπρεσιονισμού, παρουσιάζει μία νέα σειρά έργων, όπου κυρίαρχο είναι και πάλι το χρώμα, ενώ η φόρμα, ασαφής και αυθόρμητη, αποτελεί το μυστήριο, το άδηλο. Η εξπρεσιονιστική γραφή, εμφανής σε όλα τα έργα του, καταστρέφει κάθε ίχνος εξιδανίκευσης και παραμορφώνει την πραγματικότητα, αποτελώντας την διέξοδο και τη δίοδο του υποσυνείδητου και της ορμής του συναισθηματικού του φορτίου. Τοπία της φύσης και σπίτια, με έντονα και μη ρεαλιστικά χρώματα, κρύβουν καλά κρυμμένα κομμάτια του αχαρτογράφητου εαυτού του. Καλώντας τον θεατή σε ένα εικαστικό ταξίδι, μία αποκάλυψη του βαθύτερου – άγνωστου κατά τη διάρκεια της δημιουργίας – συναισθηματικού του κόσμου, ο Victor Bakker τον ωθεί σε μία συναισθηματική εκτόνωση και μία υποκειμενική ερμηνεία των όσων βλέπει.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει «περπατώντας σε ένα παραληρηματικό τοπίο, μεταμορφώνοντας σε χρώμα εικόνες. Αφήνοντας σταγόνες από μία ξεθωριασμένη μνήμη. Κουβαλώντας πέτρες στα χέρια αφήνοντάς τις βουτηγμένες στο χρώμα. Η μνήμη πια δεν επιτρέπει να δεις, και ό,τι καταφέρεις να φτιάξεις παγιδεύτηκε σε εκείνη την ξεχασμένη στιγμή. Ο χρόνος, κλέβοντας τη μνήμη αλλοιώνοντας την εικόνα και απελευθερώνοντας μονάχα πια το συναίσθημα. Μαζί, λοιπόν, με τα πινέλα, ο καλλιτέχνης αντιστέκεται στη Μνήμη, μια μνήμη που προσπαθεί πια να αλλοιώσει την εικόνα».

Victor Bakker

Ο Victor Bakker γεννήθηκε το 1979 στο Maastricht της Ολλανδίας. Το 2003 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής από την εικαστικό – ζωγράφο, Σοφία Αλεξίου. Το 2006 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση από όπου αποφοίτησε το 2011, με δάσκαλο τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη. Την περίοδο 2006 – 2008, παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής (ξυλογραφίας) με δασκάλους τον Γιάννη Γουρζή και την Μαίρη Σχοινά, από το 2007 έως το 2009, έκανε μαθήματα φωτογραφίας με τον Μανώλη Μπαμπούση, ενώ κατά τα έτη 2010 και 2011, παρακολούθησε μαθήματα ψηφιδωτού και κεραμικής. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στο Maastricht της Ολλανδίας (2013 και 2014) και μία στην Gallery Melkart στο Παρίσι (2016), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Στοκχόλμη, Παρίσι, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης). Έχει συμμετάσχει στην ART Thessaliniki 2016 και στην art athina 2017 με την Melkart Gallery. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στην Ελλάδα. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.