Η Feelgood παρουσιάζει τη συνέχεια της σειράς ταινιών Resident Evil με τίτλο «Resident Evil: Η τιμωρία», η οποία θα προβληθεί σε 3D…

… και θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα κινηματογραφικά franchises, με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια δολάρια, επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ. Βασισμένη στο δημοφιλές video game, Resident Evil, η πέμπτη συνέχεια της ταινίας, Resident Evil: H Τιμωρία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Paul W.S. Anderson, είναι γυρισμένη σε θεαματικό 3D.   

Οι χαρακτήρες που επιστρέφουν για την «Τιμωρία», είναι η πρωταγωνίστρια Alice με το αγγελικό πρόσωπο της Milla Jovovich, οι Jill Valentine (Sienna Guillory), Luther West (Boris Kodjoe), Albert Wesker (Shawn Roberts), Rain Ocampo (Michelle Rodriguez) και ο James One Shade (Colin Salmon). Ο δημιουργός της ταινίας, Paul W.S Anderson ήρθε σε διάλογο με τους φανατικούς φίλους της σειράς ταινιών, και των ομώνυμων video games και εισάκουσε τις επιθυμίες τους σε σχέση με τους ποιούς χαρακτήρες του video game θα ήθελαν να δουν στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά. Οι τρεις επιλογές του κοινού ήταν οι: Leon S. Kennedy, Barry Burton και Ada Wong. Και οι τρεις αυτοί χαρακτήρες κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Resident Evil: Η Τιμωρία, με τον Johann Urb να ενσαρκώνει τον Leon S. Kennedy, τον Κevin Durand να μεταμορφώνεται στον Barry Burton και την Li Bing Bing να υποδύεται την Ada Wong.

Σύνοψη
Ο θανατηφόρος ιός του Οργανισμού Ομπρέλα συνεχίζει να καταστρέφει τον πλανήτη γη,  μετατρέποντας τον παγκόσμιο πληθυσμό σε σαρκοφάγες λεγεώνες. Η τελευταία και μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας, η Alice (Milla Jovovich) ξυπνάει στο στόμα του λύκου, ενώ ανακαλύπτει πράγματα για το μυστηριώδες παρελθόν της. Περιτριγυρισμένη από εχθρούς, η Alice συνεχίζει να καταδιώκει αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία από το Τόκυο μέχρι τη Νέα Υόρκη, τη Γουάσινγκτον και τη Μόσχα. Αυτή η περιπέτεια θα την κάνει να αλλάξει γνώμη για ό,τι θεωρούσε μέχρι σήμερα αληθινό. Με τη βοήθεια καινούριων συμμάχων και παλιών φίλων, η Alice θα πρέπει να επιβιώσει, ώστε να αποδράσει από έναν εχθρικό κόσμο στο χείλος της καταστροφής. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Διάρκεια: 95΄

Οι πρωταγωνιστές  και οι χαρακτήρες που υποδύονται
Milla Jovovich (Alice)
Πρώην υπάλληλος του Οργανισμού Ομπρέλα, και κύρια πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών. Μετά το πρώτο ξέσπασμα του ιού, ξεκινά να καταστρέψει όλους όσοι το προκάλεσαν. Για τον χαρακτήρα της, η Jovovich λέει “Η Alice ξεκινά όπως ένας θεατής, ένας αθώος περαστικός που όμως σταδιακά αντιλαμβάνεται τον ρόλο που έχει παίξει και ποιά είναι στην πραγματικότητα. Στη διάρκεια της σειράς ταινιών διαχωρίζει τη θέση της από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αρχικά, συνειδητοποιεί ότι ο Οργανισμός Ομπρέλα την ελέγχει και την απομακρύνει από τους ανθρώπους. Τώρα όμως που ενώνεται ξανά μαζί τους, βρίσκει σκοπό και αποστολή.  Και είναι αυτή η αποστολή αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα από καθετί και αγαπά με έναν περίεργο, αρρωστημένο τρόπο. Σε αυτή την ταινία, αποκτά λίγο περισσότερο χιούμορ για την κατάστασή της και δείχνει πιο χαλαρή. Δεν είναι πια τόσο σοκαρισμένη όσο ήταν. Έχει πλέον τους φίλους της, είναι μέλος μιας ομάδας. Είναι άνθρωπος σαν όλους τους άλλους, δένεται με τους γύρω της και διασκεδάζει μαζί τους. Απολαμβάνει, με ένα παράξενο, διεστραμμένο τρόπο, την κατάστασή της»

Sienna Guillory (Jill Valentine)
Πρώην αστυνομικός και σύμμαχος της Alice που αιχμαλωτίστηκε και στη συνέχεια χειραγωγήθηκε από τον Οργανισμό Ομπρέλα για να βρει την Alice,  καταλήγοντας να γίνει η κύρια ανταγωνίστριά της. Μετά τα γεγονότα του Resident Evil: Αποκάλυψη η Jill αιχμαλωτίστηκε από τον Οργανισμό Ομπρέλα και βρίσκεται υπό τον έλεγχό του. Η Guillory αρχικά είχε συμφωνήσει να εμφανιστεί στο Resident Evil: Η Εξόντωση, αναγκάστηκε όμως να το εγκαταλείψει, λόγω υποχρεώσεών της με τα γυρίσματα του Eragon. Πραγματοποίησε μια guest εμφάνιση, όμως, στο Resident Evil: Τρισδιάστατη Απόδραση

Li Bing Bing (Ada Wong)Έχοντας επιβιώσει από τον ιό, αιχμαλωτίζεται από την Jill, κατά τη διάρκεια που εκείνη καταδιώκει την Alice. Παρά τη σχέση τους στο video game, η Li λέει πως η σχέση της Ada με τον Leon Kennedy είναι εξαιρετικά διακριτική στην ταινία. Η Li πήρε τον ρόλο μερικές μέρες μετά την πρώτη οντισιόν της και προετοιμάστηκε βλέποντας ξανά και ξανά το Resident Evil: Degeneration. Στη διάρκεια των γυρισμάτων φορούσε μια περούκα αξίας $7,500.

Michelle Rodriguez (Rain Ocampo)
Η Michelle υποδύεται ένα ζευγάρι κλώνων της Rain Ocampo, μέλους του Οργανισμού Ομπρέλα που σκοτώθηκε στην πρώτη ταινία. Ο Όμιλος κλωνοποίησε την Rain, δημιουργώντας την «Καλή» Rain και την «Κακή» Rain. Η «Κακή» Rain θα καταδιώξει την Alice, υπό τις διαταγές της Jill.  Για πολλά χρόνια ο Anderson προσπαθούσε να πείσει την Michelle Rodriguez να επιστρέψει. “Ήθελα να της δώσω την ευκαιρία να παίξει στη σειρά έναν ρόλο διαφορετικό» αποκαλύπτει. Η Michelle Rodriguez χαρακτηρίζει την «Κακή» Rain σαν “μια μηχανή, πολύ ειλικρινή και μετρημένη” και την «Καλή» Rain σαν “ένα πρόσωπο περίεργο και διαφορετικό, αμήχανο και αδέξιο που δεν ξέρει να χειρίζεται τα όπλα, αλλά συνάμα πολύ περίεργο να μάθει”

Johann Urb (Leon S.Kennedy)
Επιζών και αρχηγός μιας επαναστατικής ομάδας, ο οποίος συμμαχεί με την Alice εναντίον του Οργανισμού Ομπρέλα. Ο Anderson λέει πως η απόφαση να συμπεριλάβει τους Leon, Ada και Barry στην ταινία είναι βασισμένη στις επιθυμίες των φανατικών φίλων της σειράς και των παιχνιδιών.

Kevin Durand (Barry Burton)
Eπιζών και μέλος της ομάδας του Leon Kennedy που συμμαχεί με την Alice για την καταστροφή του Οργανισμού Ομπρέλα. 

Oded Fehr (Carlos Olivera)
Ζευγάρι κλώνων του Carlos Olivera, πρώην κομάντο του Οργανισμού Ομπρέλα και αγαπημένου της Alice, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια έκρηξη στο Resident Evil: Extinction. Ο Carlos, που εμφανίστηκε στο Resident Evil: Αποκάλυψη και στο Resident Evil: Η Εξόντωση, ο οποίος κλωνοποιήθηκε μετά τον θάνατό του από τον Οργανισμό Ομπρέλα, δημιουργώντας τον “Good Carlos” και τον “Bad Carlos”. Υπάρχει ένα flashback στην ταινία, που δείχνει τον Carlos να είναι παντρεμένος με την Alice και να έχουν μια κόρη μαζί, την Becky. Ο Fehr λέει για τον χαρακτήρα του “το ενδιαφέρον είναι ότι επιστρέφει σαν δύο άνθρωποι. Υπάρχει μια δυναμική στη σχέση του με την Alice και βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά: δουλεύει ξανά για τον Όμιλο”

Aryana Engineer (Becky)
Ένα μικρό κορίτσι με το οποίο η Alice αναπτύσσει μια σχέση μητέρας-κόρης. Η Jovovich λέει ότι η σχέση αυτή θυμίζει την σχέση μεταξύ Ripley και Newt στο Aliens. Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για τον τρόπο της Alice να διατηρήσει έναν ανθρώπινο χαρακτήρα.

Boris Kodjoe (Luther West)
Πρώην μπασκετμπολίστας και επιζών που γίνεται σύντροφος στην αντίσταση του Leon Kennedy και επανασυνδέεται στην πορεία με την Alice. Η προηγούμενη εμφάνισή του ήταν στο Resident Evil: Τρισδιάστατη Απόδραση ως αρχηγός μιας μικρής αντιστασιακής ομάδας, πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους χαρακτήρες που δεν βασίζεται στο video game. 

Colin Salmon ( James “One” Shade)
Ζευγάρι κλώνων του James Shade, αρχηγού της ομάδας κομάντο του Οργανισμού Ομπρέλα που πέθανε στην πρώτη ταινία. Μετά τον θάνατό του, το DNA του κλωνοποιήθηκε, δημιουργώντας έναν «Καλό» κι έναν «Κακό» James.

Shawn Roberts (Albert Wesker)Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ομπρέλα. Ο Wesker είναι ο κύριος εχθρός της Alice στη σειρά ταινιών και εμφανίζεται να έχει επιβιώσει μετά τα γεγονότα στο Resident Evil: Τρισδιάστατη Απόδραση.

Mika Nakashima ( J-Pop Girl) Ο ασθενής-μηδέν του T-virus στην Ιαπωνία. Μόλις είδαν την ερμηνεία της στο Resident Evil: Τρισδιάστατη Απόδραση, τόσο η Jovovich όσο και ο σκηνοθέτης Paul W.S. Anderson την εγκωμίασαν και δήλωσαν ότι θέλουν να δουλέψουν ξανά μαζί της. 

Megan Charpentier και Ave Merson-O’Brian (φωνή) (Κόκκινη Βασίλισσα)Η κύρια αντίπαλος της πρώτης ταινίας και η τεχνητή νοημοσύνη που λειτουργεί  το Hive. Έχει επανεκκινηθεί και επαναπρογραμματιστεί από τον Οργανισμό Ομπρέλα.

Oι συντελεστές
Σενάριο – Σκηνοθεσία : Paul W.S. Anderson
Παραγωγοί: Jeremy Bolt, Paul W.S. Anderson, Robert Kulzer, Don Carmody, Samuel Hadida
Executive Producers: Martin Moszkowicz, Victor Hadid
Πρωταγωνιστές: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Kevin Durand, Shawn Roberts, Colin Salmon, Johann Urb
With Boris Kodjoe, Li Bing Bing