Με την παράσταση Ρεμπέτικο του Kώστα Φέρρη και της Θέσιας Παναγιώτου συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο της Άγκυρας  στον Μήνα Θεάτρου-Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε.

Το έργο  βασίζεται στην πασίγνωστη ομώνυμη  ταινία του Κώστα Φέρρη, η οποία έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων και  με την Αργυρή Άρκτο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου το 1984 και έχει χαρακτηρισθεί ως επικό αριστούργημα.

Πρόκειται για την ιστορία μιας μεγάλης ρεμπέτισσας ,που γεννήθηκε στη Σμύρνη πριν τη μικρασιατική καταστροφή  και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα Μέσα από τις περιπέτειες της ηρωίδας ,παρουσιάζεται με μοναδικό τρόπο η ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού και του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η παράσταση είναι μια λαϊκή όπερα, με 60 ηθοποιούς και μουσικούς ,και την εξαιρετική ,ζωντανή μουσική ,που έχει γράψει η Θέσια Παναγιώτου.

H θεατρική παράσταση Ρεμπέτικο ανέβηκε στη σκηνή της Άγκυρας το Δεκέμβριο του 2007. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε μήνυμά του προς τον κ. Φέρρη χαρακτήρισε την προσπάθεια ως πολιτιστική γέφυρα, που προβάλλει τα κοινά χαρακτηριστικά τα οποία συνδέουν τα δύο έθνη. Το ίδιο μήνυμα μετέφερε στο σκηνοθέτη και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν. Σε μήνυμά του αναφέρει ότι η μουσικοχορευτική παράσταση Ρεμπέτικο αναδεικνύει την πολιτιστική ιστορία του γεωγραφικού χώρου που μοιράζεται ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός.

Στις παραστάσεις θα υπάρχουν Ελληνικοί υπέρτιτλοι.