Ένα μη γραμμικό οδοιπορικό που περνάει από παραδοσιακά ρεμπέτικα (όπως «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», «Μισιρλού») και σμυρνέικα, από τραγούδια των Πάνου Τούντα («Ο κοκαϊνοπότης», «Η ζωντοχήρα»), Αντώνη Νταλγκά («Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει») και Κώστα Μπέζου («Παξιμαδοκλέφτρα», «Υπόγα») αλλά και από «αρχοντορεμπέτικα» του Βασίλη Τσιτσάνη (όπως «Η μάγισσα της Αραπιάς», «Κάθε βράδυ», «Μπαξέ Τσιφλίκι»).

Ρεμπέτικο πάθος με μπαρόκ ύφος το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ σε έναν νέο χώρο του Μεγάρου, το Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο των επίσης νέων κύκλων εκδηλώσεων WITH A TWIST και ΜEGARON UNDERGROUND.

Έχοντας ως βάση του το Άμστερνταμ, το γκρουπ αποτελείται από πέντε μουσικούς με διαφορετικά background και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Παλαιά μουσική, τζαζ, σύγχρονη μουσική, αυτοσχεδιασμός και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις μπλέκονται σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, προσεγγίζοντας την έννοια του crossover με σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό αλλά και έμφαση στη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Οι διασκευές των τραγουδιών φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του ρεμπέτικου (με την πολύ ευρεία έννοια του όρου), αναδεικνύοντας τις ούτως ή άλλως πολυεπίπεδες καταβολές του είδους και εμπλουτίζοντας τα πρωτότυπα κομμάτια με απρόσμενες ηχητικές προσμίξεις.

Συντελεστές:

Σοφία Πάτση τραγούδι
Πάνος Ηλιόπουλος τσέμπαλο, διασκευές-ενορχηστρώσεις
Αντιγόνη Σεφερλή μπαρόκ τσέλο
Julie Stalder βιόλα ντα γκάμπα
Πάνος Μάραντος μπαρόκ κοντραμπάσο