Ο Βασίλης Πράπας ζει και εργάζεται μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλλών Τεχνών Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη φλαμανδική ζωγραφική στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Άμστερνταμ. Επίσης σπούδασε Σκηνοθεσία και Σκηνογραφία στην Σχολή Σταυράκου και Γραφιστική στην Σχολή Δοξιάδη. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Η πλειοψηφία των έργων του βρίσκετε σε ιδιωτικές συλλογές.

Η ανθρωποκεντρική διάθεση των έργων του Βασίλη Πράπα είναι σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη. Το ανθρώπινο σώμα, ο δυναμισμός της κίνησης , η χρησιμοποίηση διαφόρων υλικών, δημιουργούν στον θεατή την ψευδαίσθηση του πραγματικού και του φανταστικού. Ο καλλιτέχνης προβάλλει την αντίθεση της εξωτερικής όψης του ανθρώπινου σώματος και την υποκειμενική αντίληψη της πραγματικότητας.

Remis au pas

Στην τελευταία του δουλειά με τίτλο: «Remis au pas» (δεν παραδίνομαι) χρησιμοποιεί την τεχνική του κολλάζ με ανακυκλώσιμα χαρτιά. Τα οικολογικά υλικά τα οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τα έργα του είναι τα δικά του «όπλα» για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του σεβασμού προς το περιβάλλον .