Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ακουστικό live στις 27 Ιουλίου λίγο πριν την πολυαναμενόμενη δεύτερή του προσωπική δισκογραφική δουλειά στον Πολυχώρο Χυτήριο.

Παράλληλα με την παράσταση θα εκτίθενται τα έργα της πρώτης του ατομικής έκθεσης ζωγραφικής, με την οποία μας συστήνει το δικό του προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν, που δημιούργησε κάτω από τον θεματικό τίτλο «Remember your mortality».

To σουρεαλιστικό σύμπαν του Θάνου Ανεστόπουλου, έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις του στη σκηνή. Ο τίτλος της έκθεσης, που είναι δανεισμένος από την γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche, περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για το θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε δύσκολους καιρούς.

Επί είκοσι περίπου χρόνια, η φωνή του Θάνου Ανεστόπουλου, αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως, με μια  μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια ξεχωρίζει για την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που κοινωνεί η ποίησή του. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική του δουλειά, αποσπάσματα της οποίας θα παρουσιάσει σ’ αυτήν τη βραδιά. Δεν θα λείψουν επίσης και οι διασκευές σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών.