Η ψηφιακή έκθεση για το Ολοκαύτωμα παρουσιάζει ορόσημα αναφορικά με την εξόντωση των Εβραίων αλλά και στοιχεία της καθημερινής ζωής των Εβραίων κατά την περίοδο του πολέμου, φωτίζοντας με τρόπο σαφή και εύληπτο τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα.

Το κοινό μέσα από την περιήγησή του στην ψηφιακή έκθεση μπορεί να λάβει πληροφορίες για γεγονότα που αποτέλεσαν σταθμό στην ιστορία αλλά και να γνωρίσουν μαρτυρίες από την καθημερινή ζωή ανθρώπων που έζησαν την εποχή εκείνη καθώς και ιστορίες κορυφαίων προσωπικοτήτων που τα ονόματά τους συνδέθηκαν με το Ολοκαύτωμα.

Η έκθεση είναι δομημένη σε τέσσερα δωμάτια με συγκεκριμένο θέμα. Κάθε έκθεμα μοιράζεται μια ιστορία ή μια εξήγηση η οποία συνοδεύεται από βίντεο ή ηχητικά ντοκουμέντα που μπορείτε να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την Ψηφιακή Έκθεση για το Ολοκαύτωμα, είτε πρόκειται για νέους, μαθητές, εκπροσώπους εβραϊκών κοινοτήτων, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών και οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδιαφέρεται για το θέμα.

Για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στην ψηφιακή έκθεση, είναι υποχρεωτική η υποβολή αίτησης. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης, στο οποίο εμφανίζεται και ο σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην ψηφιακή έκθεση, η οποία θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη και πέραν της 20ής Απριλίου.

Το έργο “Remember Holocaust – Building Bridges for a common future” χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. “Europe for Citizens”.