Η γκαλερί a.antonopoulou.art διοργανώνει την πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Αρβανίτη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα στον χώρο κατασκευές, σχέδια, ήχος και μία βιντεοεγκατάσταση.

Ο Νίκος Αρβανίτης ασχολείται με το πλαίσιο μέσα στο οποίο παγιώνεται η άποψή μας για την ρέουσα πραγματικότητα και τον κόσμο γύρω μας.

Εκμεταλλευόμενος την δεδομένη απήχηση της ποπ κουλτούρας και των προϊόντων της, χρησιμοποιεί αναφορές στη μουσική, τον κινηματογράφο, τις καλές τέχνες με σκοπό να αναδιαμορφώσει την συγκινησιακή σχέση μεταξύ θεατή και έργου τέχνης.

Επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική και κριτική διάσταση του έργου τέχνης – και μην εξαιρώντας τον εαυτό του από αυτή τη διαδικασία – μας προτείνει νέες δυνατότητες για να προσεγγίσουμε την εικαστική εμπειρία και μας προκαλεί με μια εντελώς διαφορετική ανάγνωση της παγκοσμιοποιημένης,  κουλτούρας του θεάματος, στην οποία εντάσσει και τις καλές τέχνες.

Με τον τρόπο αυτό τα έργα του μας φέρνουν αντιμέτωπους με ερωτήματα που αφορούν την αισθητική αντίληψη και την ιεράρχηση της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία.