Για τον σχεδιασμό των επίπλων της, η Kawakubo συνεργάστηκε με τον Toshiaki Oshiba και τα πρωτότυπα βασίστηκαν κυρίως σε προφορικές περιγραφές. Ακόμη και σήμερα, οι καρέκλες της εξακολουθούν να λειτουργούν και ως έργα τέχνης τα οποία μεταμορφώνουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Η γνωστή ως σχεδιάστρια μόδας Kawakubo σχεδίαζε και έπιπλα για περίπου 10 χρόνια, από το 1983 ως το 1993. Οι τρεις καρέκλες που εκτίθενται είναι τρία από τα περίπου 40 έπιπλα που δημιούργησε εκείνη την περίοδο και ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε να βρει κάτι «απόλυτα σωστό» για να βάλει στις μπουτίκ της.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα πλήρες σκηνικό περιβάλλοντος για τα ενδύματά μου» λέει. Αρχικά εργάστηκε ως stylist αλλά συχνά δεν μπορούσε να βρει ΤΑ ρούχα που φανταζόταν ότι χρειάζονταν για τη φωτογράφηση· άρχισε η ίδια να ετοιμάζει τα ρούχα και αυτό ήταν εν μέρει λόγος για να ξεκινήσει τη δική της κολεξιόν. Και η παραγωγή επίπλων ξεκίνησε με το ίδιο, πολύ φυσικό, κίνητρο. Το γκρίζο και το μαύρο είναι τα βασικά χρώματα και για τα ενδύματά της και για τα έπιπλά της· η έμφαση δινόταν στο σχήμα. «Απλά, θέλησα να δημιουργήσω κάτι φρέσκο και νέο, χωρίς τους περιορισμούς των συμβάσεων» εξομολογείται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία: BOF