Στους ρυθμούς της reggae θα δονούνται Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο, στις 24 και 25 Μαρτίου. Τεράστια διεθνή ονόματα της Reggae – Dub κι ένας πρωτοποριακός μουσικός παραγωγός παγκόσμιας φήμης, με τη συμβολή της ντόπιας σκηνής θα μας παρασύρουν στα υπέροχα μονοπάτια της μουσικής τους πλημμυρίζοντας μας από εκρηκτικούς Reggae – Dub ρυθμούς!

Το ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της Reggae θα ξεκινήσει με πρώτο οδηγό τον τεράστιο Lee Scratch Perry, ζωντανό θρύλο της Reggae και πρωτεργάτη της Dub.

Ένας από τους πολυγραφότερους κι επιδραστικότερους μουσικούς της Reggae και της μουσικής γενικότερα, που δημιουργεί και πειραματίζεται εδώ και 40 χρόνια, αναζητώντας διαρκώς το καινούργιο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι μέσα από το περίφημο studio του, “Black Ark”, προωθήθηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι The Heptones, The Congos αλλά ακόμη και ο «πάπας της reggae” o μεγάλος Bob Marley και οι The Wailers.

Μαζί του στη σκηνή ο τεράστιος Max Romeo ένας τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της Jamaica κι ένας από τους επηρεαστές της Roots Reggae καθώς υπήρξε υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός νέου είδους Reggae βασισμένο στους ιδιαίτερους κι αμφιλεγόμενους στίχους του.

Το I Chase the Devil είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του που μια άλλη νέα ηλεκτρονική γενιά γνώρισε μέσα από το remix των Prodigy “Οut Of Space” ενώ όλοι οι ροκερς που σέβονται τον εαυτό τους γνωρίζουν ότι το 1980 τραγούδησε μαζί με τους Rolling Stones στο album “Emotional Rescue”.
Τους δύο αυτούς σπουδαίους μουσικούς θα πλαισιώνουν οι αισθαντικοί The Congos, ένα από τα σπουδαιότερα reggae φωνητικά σύνολα της Jamaica που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Σε συνεργασία μάλιστα με τον Lee Scratch Perry ηχογράφησαν στο στούντιο “Black Ark”, το κλασικό – αριστούργημα και album ορόσημο για την Roots Reggae – “Ηeart of the Congos” [1977].
Oλη αυτή η μουσική πανδαισία θα «ενορχηστρώνεται» από την κονσόλα του Front of House από τον σπουδαίο βρετανό παραγωγό Adrian Maxwell Sherwood που θα μιξάρει live έναν καινούργιο ήχο της reggae προσφέροντας μας μια καινούργια ιντριγκαδόρικη ηχητική διάσταση.

Υπεύθυνος για την εισαγωγή μιας ιδιαίτερα καινοτόμου modernite στον ήχο της reggae, παραγωγός πολλών album αλλά και υπεύθυνος για το remixing σε αρκετά δημοφιλή events όπως των Depeche Mode, Coldcut, The Woodentops, Primal Scream, Skinny Puppy, ο Sherwood έχει βραβευτεί για τον εξαιρετικά γνήσιο reggae ήχο που δημιούργησε για τις ανάγκες της ανεξάρτητης ταινίας Johnny Was [2006].

Έχει συνεργαστεί και με τον Lee \”Scratch\” Perry στο κλασικό album “Time Boom Χ De Devil Dead”. 

H συμβολή της ελληνικής σκηνής δεν θα λείπει, αφού στις 24 Μαρτίου θα είναι μαζί μας κι η μαρμελάδα των ήχων προσφέροντας ένα ιδιαίτερο άκουσμα.

Οι Jamerllada, ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της Reggae/ Hip-Hop της χώρας μας, ήρθαν για να μείνουν. Τους γνωρίσαμε σε 2 νύχτες φωτιάς πλάι στους Jah Shaka & Gregory Isaacs αλλά και τον Julian Marley. Στα decks ο DJ Alex Afanas.

Στις 25 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη το live θα ξεκινήσουν οι εκπληκτικοί Global Vibe, ένα από τα γνωστότερα κι ιστορικότερα Reggae, Ska, Dub συγκροτήματα της συμπρωτεύουσας.

Τις μουσικές της βραδιάς στην έναρξη και στις αλλαγές των συγκροτημάτων θα τις υπογράψει ο Stefanatti Rastayouth soundsystem.

Πιο μαζεμένα…: Line up Αθήνας: Lee \”Scratch\” Perry (JAM), Max Romeo (JAM), The Congos (JAM), Adrian Sherwood (UK), Jamerllada (GR), DJ Alex Afanas (GR).

Line up Θεσσαλονίκης: Lee \”Scratch\” Perry (JAM), Max Romeo (JAM), The Congos (JAM), Adrian Sherwood (UK), Global Vibe (GR), Stefanatti Rastayouth soundsystem (GR).