Η gallery Qbox εγκαινιάζει την 1η Απριλίου την έκθεση της Ελένης Πανουκλιά, στην οποία θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις και κατασκευές της καλλιτέχνιδος.

Η gallery Qbox εγκαινιάζει την 1η Απριλίου την έκθεση της Ελένης Πανουκλιά, στην οποία θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις και κατασκευές της καλλιτέχνιδος.

Η έκθεση που θα φιλοξενήσει η gallery Qbox αποτελεί τη δεύτερη ατομική της Ελένης Πανουκλιά, με τίτλο Regarding the black box, στην οποία θα παρουσιαστεί μια video εγκατάσταση.

Στις εγκαταστάσεις και κατασκευές της η Ελένη Πανουκλιά πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο, το φυσικό περιβάλλον. Κοινό χαρακτηριστικό των έργων της είναι οι δυσδιάκριτες δομές (διάμεσοι) οι οποίες αναπτύσσονται στον κενό χώρο μεταξύ ορατών, άμεσα αντιληπτών στοιχείων.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργεί καινούρια περιβάλλοντα όπου αφομοιώνονται νέα δεδομένα. Μέσα από τον εμπλουτισμό αυτό, η καλλιτέχνις θέτει επιπλέον ερωτήματα για την αντίληψη του αισθητού κόσμου.

Αρχικά δημιουργεί μια μορφή χαρτογράφησης του χώρου της gallery με την οποία δομεί ένα χώρο-συνθήκη. Σ\’ αυτό τον χώρο, η καλλιτέχνις τοποθετεί ένα μαύρο κύβο και μια οθόνη-αντικείμενο όπου προβάλλεται ένα τοπίο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. O θεατής, υπό τον ήχο ενός μετρονόμου, καλείται να συντονιστεί με τον συγχρονισμό του ήχου με την εικόνα καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής του στο χώρο.

Η Ελένη Πανουκλιά γεννήθηκε το 1972 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Χημεία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (1995), Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2004) και Γλυπτική στην Accademia di Belle Arti di Roma στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus-Socrates. Το 2007 ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή της στην Γλυπτική με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική της έκθεση ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info
Regarding the Black Box
Από 1 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2008
Εγκαίνια: Τρίτη 1 Απριλίου, 19:00 – 22:30
Qbox gallery, Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος αγορά, 1ος όροφος
Τηλ.: 211 1199991
www.qbox.gr
[email protected]