Ο καλλιτέχνης Λευτέρης Παπάζογλου (LEFT) στην ατομική του έκθεση «Red illusions» που θα παρουσιάσει στην Chili Art Gallery το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, φωτογραφίζει το σώμα γυμνό και φορά στο πρόσωπο «μάσκα».

Θεματικά η δουλειά του εγείρει ερωτήματα και προβληματισμούς, που μας απασχολούν καθώς ξετυλίγονται μπροστά μας οι εικόνες του… Φαινομενικό και πραγματικό, αληθινό και ψεύτικο, πρόσωπο και προσωπείο, όνειρο και ζωή, φαντασία και πραγματικότητα, αίσθηση και ψευδαίσθηση.

«Είμαστε αυτοί που νομίζουμε ότι είμαστε; Ή μήπως είμαστε η μάσκα που φοράμε, και είναι τόσο κολλημένη επάνω μας που δεν μπορούμε να τη διακρίνουμε; Με την μάσκα κρατάμε  απόσταση από το σώμα (θέμα) αλλά και το ίδιο το σώμα παίρνει άλλη διάσταση με την μάσκα!

 

Ας μην ξεχνάμε τις φυλές των ιθαγενών που φορώντας τις μάσκες, μπορούσαν ευκολότερα να έρθουν σε επαφή με την ψυχή τους αλλά και με τον άλλο κόσμο!

 

Ενώ νομίζεις ότι με την μάσκα θα εστιάσεις στο γυμνό σώμα, αντίθετα νιώθεις να το αποποιείσαι!»

Και ο καλλιτέχνης, ο οποίος έχει διακριθεί στο εξωτερικό με τη δουλειά του να βρίσκεται στην Agora Gallery στη Νέα Υόρκη, σε διεθνή φωτογραφικά λευκώματα αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές, συνεχίζοντας τη φωτοαφήγηση σημειώνει παράλληλα: «Κάνοντας όμως μια αναδρομή βλέπουμε ότι δεν φοράμε μόνο μια μάσκα, φοράμε πολλές, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Μεγάλη η ώρα λοιπόν όταν φτάνουμε στο σημείο να βγάλουμε την στολή μας ολόκληρη για να δούμε τι ακριβώς κρύβεται από πίσω, είναι το σημείο που χρειάζεται το περισσότερο θάρρος και κουράγιο για την αντιμετώπιση του γυμνού εαυτού μας! Είναι μια στιγμή μοναχική, η στιγμή της απόλυτης αλήθειας!».