Λες και το 2020 δεν μας είχε τρομάξει αρκετά, ένα κατάστημα στο Τόκιο, που πουλά καλλιτεχνικές μάσκες σε ιδιώτες αλλά και σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, ξεκίνησε τη δημιουργία μασκών με το πρόσωπο κάποιου ξένου. Οι μάσκες είναι σε φοβιστικά ρεαλιστικές, με μόνο δύο χαρακτηριστικά να προδίδουν το μυστικό: τα μάτια και τα χείλη, που δεν κινούνται.

Όπως δημοσίευσε το Hyperallergic, ο ιδιοκτήτης έλαβε χιλιάδες πορτρέτα αγνώστων από τα οποία διάλεξε ένα, πληρώνοντας το πρόσωπο αυτό 40.000 γεν. Κάθε μάσκα θα κοστίζει 78.000 γεν και ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να διευρυνεί μελλοντικά την γκάμα των προσώπων. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τη μάσκα που έχει δημιουργήσει με το δικό του πρόσωπο.

‘Οπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης: Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να πραγγείλουν τα προϊόντα μας είναι και οι ίδιοι δημιουργοί, ενώ τα χρησιμοποιούν σε ταινίες και στο θέατρο. Όσοι τα θέλουν για τους ίδιους, ενδιαφέροντα για αυτά ως ένα έργο τέχνης και διασκεδάζουν με το γεγονός ότι έχουν την αντιγραφή του προσώπου κάποιου άλλου.