Η θεματολογία των έργων δεν είναι ενιαία.  Ωστόσο, όλα τα έργα διαπνέονται από έναν βαθύ εσωτερισμό. Με αφορμή θρησκευτικά θέματα, παναθρώπινες αξίες ή και ζητήματα της καθημερινότητας, τα έργα προσφέρουν εικόνες που μας οδηγούν σε εσωτερικό προβληματισμό.

Τα 17 επιτοίχια έργα του Τσαλαματά που παρουσιάζονται στην έκθεση ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν το ξύλο Φλαμούρι, ένα υλικό που αποπνέει τη ζεστασιά με την οποία προσεγγίζει ο καλλιτέχνης τα θέματά του, ένα υλικό που ξαναζωντανεύει για να αποδώσει νέες μορφές.

Νίκος Τσαλαματάς

O Νίκος Τσαλαματάς γεννήθηκε στην Αθήνα . Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π . Από τον Οκτώβριο του 1984 μέχρι και σήμερα ασχολείται με θέματα στατικών Μελετών . Συγκεκριμένα με μελέτες νέων κτιριακών έργων και με μελέτες ειδικών τεχνικών έργων (αποκαταστάσεις και ενισχύσεις κτιρίων, αποκαταστάσεις μνημείων κ.λ.π). Τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να ανιχνεύσει τη φύση μιας εσωτερικής δημιουργικής παρόρμησης , άρχισε να εκφράζεται δουλεύοντας πάνω στο γοητευτικό, ελκυστικό και ζωντανό υλικό του ξύλου. Έτσι από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται συστηματικά με ιδιαίτερο πάθος και αφοσίωση με την τέχνη της Ξυλογλυπτικής.

Κοπέλα