Το BLIND DATE # 12 είναι καλλιτεχνική, διεπιστημονική και διαθεματική ερευνητική πλατφόρμα με βασικό άξονα τη συνεργασία μιας εναλλασσόμενης ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών με ομάδες που προέρχονται από το χώρο άλλων τεχνών και επιστημών.

Το BLIND DATE # 12 είναι καλλιτεχνική, διεπιστημονική και διαθεματική ερευνητική πλατφόρμα με βασικό άξονα τη συνεργασία μιας εναλλασσόμενης ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών με ομάδες που προέρχονται από το χώρο άλλων τεχνών και επιστημών.

Με πιο απλά και επεξηγηματικά λόγια, πρόκειται για ένα project, το οποίο ξεκινά με τη συνεύρεση 12 ανθρώπων (6+6). Τα μέλη της κάθε ομάδας από τις δύο, που δημιουργούνται, δεν γνωρίζουν τα μέλη της άλλης ομάδας.

Έτσι, οι δύο αυτές ομάδες δίνουν ένα ραντεβού στα τυφλά και στην πρώτη τους συνάντηση δημιουργούνται ζεύγη, το καθένα από τα οποία καλείται σε διάστημα 45 ημερών να «συμβιώσει» και να παραγάγει από κοινού σκέψη και πράξη.

Τα ζεύγη, που δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, οδηγούνται στο να καταφέρουν να συμβιώσουν καλλιτεχνικά μαζί, με διαφορετική αφετηρία ο καθένας, αλλά με την ίδια θέληση για συν-εργία και κοινή ανησυχία για αναζήτηση.

Το ζητούμενο δεν είναι απλώς να βρεθούν παρέα καλλιτέχνες και επιστήμονες, αλλά το «ένα» να μπορέσει να παραχθεί από δύο ανθρώπους.

Το BLIND DATE # 12 ολοκληρώνεται με τη δημόσια παρουσίαση της διαδικασίας και των εργασιών κάθε ζευγαριού.

Το πρώτο BLIND DATE # 12 πραγματοποιήθηκε το 2006 στο Βιομηχανικό Χώρο, Κειριαδών και Σφηττίων, με θέμα τη γραφή ως συνθήκη εμπλοκής 6 «ανθρώπων των λέξεων» –Μαρία Λαϊνά, Θανάσης Χειμωνάς, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Γιώργος Συμπάρδης, Παναγιώτης Ιωαννίδης, heimkurst– και 6 εικαστικών – Αλέξανδρος Αποστολίδης, Μαρία Κόντη, Μαρία Πασχαλίδου, Λία Πέτρου, Μαρία Νυμφιάδη, Αντώνης Βολανάκης.

Στο φετινό BLIND DATE # 12, η σκέψη αποτελεί το διευρυμένο πεδίο δράσης. 6 ερευνητές φιλοσοφίας –Δούκας Καπάνταης, Ελένη Λεοντσίνη, Ελένη Παπαγεωργίου, Νίκος Ταγκούλης, Θεώνη Φωτοπούλου, Ελένη Φιλιππάκι- και 6 εικαστικοί -Αιμιλία Παπαφιλίππου, Ζωή Παππά, Αννα Τσουλούφη-Λάγιου, Μαριάννα Νικολάου, Κωνσταντίνος Παπαδούκας, Αντώνης Βολανάκης– βρίσκονται ήδη σε συνεργασία.

Την επιμέλεια του project έχει αναλάβει ο Αντώνης Βολανάκης.

Info
Blind Date #12
Eγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στις 20.00.
Διάρκεια: Από 14 Δεκεμβρίου 2007 έως 7 Ιανουαρίου 2008
Καθημερινά από τις 19.00 έως τις 23.00.
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή κατά τις 24, 25, 26, 31 Δεκεμβρίου 2007 και 1, 2 Ιανουαρίου 2008
Thission Lofts, Πειραιώς 123 (ανάμεσα στην Τεχνόπολη Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη)
www.thissionlofts.gr
πληροφορίες: 2103245258 6941611710
www.blinddate12.blogspot.com