Το «ραντεβού» που δίνεται από την αρχή του Οκτώβρη στο Βρυσάκι, τηρείται, εκπλήσσει, προτείνει. Ήδη εννέα νέοι χορογράφοι με τις ομάδες τους μας

συστήθηκαν, ενώ την 3η εβδομάδα που ξεκινά, αναμένουμε τις performances πέντε ομάδων και σεμινάριο latin: πολυμεσικές perfomances, jazz, zumba και latin. Ο χορός στα καλύτερά του.

Η τρίτη εβδομάδα: Τετάρτη 19 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Μορφές ‘Έκφρασης, «bhava»
Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 20:00

Ομάδα Ανδρονίκη Μ, «ομφάλια [μέρος2]»
Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 22:00

AF Dance Group, «Jazz mix»
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 20:00

Fibre Performing Arts Company, «Ι eat me»
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 20:00

Fusion Dance, «All you need is love»
Σάββατο 22 8 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 22:00

Σεμινάριο «Feeling and dancing the Latin rhythms» με τους Αντιγόνη-Μαρία Κυρκου και Μιχάλη  Καλομοίρη
Σάββατο 22  & Κυριακή 23  στις 16:00-19:00

Performances

Μορφές ‘Έκφρασης, «bhava»
Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 20:00

Η Κλεονίκη, η Ευγενία και η Μάτα συναντήθηκαν στις Μορφές Έκφρασης και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα project που ερευνά τη σχέση του σύγχρονου χορού με τον κλασικό ινδικό χορό Bharata Natyam, στοχεύοντας  στη δημιουργία ενός συστήματος που βασίζεται στην εκφραστικότητα και την επικοινωνία. Η ιδέα είναι εμπνευσμένη από τις αρχέτυπες χορευτικές κινήσεις, τις χειρονομίες, την εκφραστική του προσώπου και το ρυθμό του κλασικού ινδικού χορού, σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές του σύγχρονου χορού.

Ερμηνευτές: Κλεονίκη Καραχάλιου, Ευγενία Παπαδάκη, Μάτα Μάρρα

Ομάδα Ανδρονίκη Μ, «ομφάλια [μέρος2]»
Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 22:00

Η παράσταση “ομφάλια” αποτελεί το δεύτερο έργο της  φιλόδοξης έρευνας «modulated choreographies»  και μελετά το ερέθισμα του δεσμού, ή αλλιώς των ομφάλιων συνδέσεων. Παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ χορού 2011 του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, αναδιαμορφώθηκε για την εκδοχή “ομφάλια [μέρος 2]” και ανάπνευσε με την πρόσθεση μιας διαδραστικής διαδρομής.  

Ο ομφάλιος λώρος κόβεται, δε φθείρεται στην πάροδο του χρόνου. Η αποδέσμευση είναι μία διαδικασία μεταμόρφωσης, η οποία ναι μεν έχει στάδια, αλλά συμβαίνει ολοκληρωτικά μονάχα όταν θεωρηθεί αναγκαία. Ο δεσμός απλά αλλάζει μορφή, εξελίσσεται. Με μία προσπάθεια αποσταθεροποίησης των δεσμών, το έργο “ομφάλια[μερος 2]” αποτελεί μια διαδραστική Performance, που μελετά την διαδικασία μεταμόρφωσης ενός ομφάλια συνδεδεμένου… μέσα σε ένα πλήθος άλλων.

H μορφή της παράστασης ανήκει σε αυτό που η χορογράφος αποκαλεί «modulated choreographies» ή αλλιώς «μετατροποιήσιμες χορογραφίες». Εξετάζοντας τις πιθανές απροσδόκητες συναντήσεις ή συμπλοκές σε μια παράσταση, ο performer διεκδικεί την ιδιοκτησία της  σκηνής, σε ένα κινούμενο χώρο, με σημείο αναφοράς τον ίδιο. Οι αντιδράσεις και οι δράσεις αφορούν  ένα ερέθισμα προσωπικό και ταυτόχρονα κοινό, το οποίο μοιράζεται συναισθητικά και κιναισθητικά.

Σύλληψη: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Σκηνογραφία: Μαρία Παπαχρήστου, Ανδρονίκη Μαραθάκη
Ήχος: Κ.Σπύρου, Γ.Κελέκης
Ερμηνεύουν: Ανδρονίκη, Μαρία, Γιώργος
Υπόλοιποι Συντελεστές: Κωνσταντίνα Μαραθάκη

AF Dance Group, «Jazz mix»
Παρασκευή Οκτωβρίου στις 20:00

Η ομάδα AF Dance Group συστήνεται με δύο shows, το πρώτο με όλα τα είδη jazz χορού, και το δεύτερο, αφιερωμένο στον δημοφιλή χορό Zumba, που σιγά σιγά κατακτά και την Ελλάδα.

H A.F. STUDIES ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα το 1997 ως πιστοποιημένο παράρτημα της διεθνώς Αναγνωρισμένης Γερμανικής Σχολής fitness & aerobic I.F.A.A. Ιδρύθηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Γιώργο Σαμιώτη και Κορίνα Δαύρου, σε συνεργασία με έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για το ευρωπαϊκό aerobic, τον Δημήτρη Κούτρα. Ενσωματώνοντας τις  πιο ανεπτυγμένες μορφές διδασκαλίας και εκμάθησης και αποτελώντας φορέα διεθνούς τεχνογνωσίας, η  A.F Studies πρωτοστατεί στον χώρο του Fitness, έχοντας στελεχώσει τα περισσότερα γυμναστήρια πανελληνίως με τους αποφοίτους της.

Fibre Performing Arts Company, «Ι eat me»
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 20:00

FIBRE σημαίνει ίνα.  

Ίνα ονομάζεται  το λεπτότερο  νηματώδες  τμήμα από το οποίο αποτελούνται  οι ιστοί του ανθρώπινου υλικού και κάθε υλικού. Ως ίνες, νέοι επαγγελματίες  με σύγχρονες προσεγγίσεις στον χώρο των παραστατικών τεχνών συγκεντρώθηκαν στη Fibre.

Ελλάδα-Λονδίνο-Κύπρος ο χάρτης πορείας της FIBRE, καθορίζοντας ακόλουθα την αισθητική και τον προβληματισμό της: Τα όνειρα, η παιδικότητα, η Δύση με τον πολιτισμό της και τα αδιέξοδά του. Πολυμεσικές παραστάσεις, με ιδιαίτερη  οργάνωση της σκηνής, την έντονη χρήση αντικειμένων-συμβόλων, τη δημιουργική αξιοποίηση της οπτικοακουστικής τεχνολογίας. Ο σύγχρονος  χορός στα καλύτερά του.

«ΠΕΙΝΑ. Τροφοδοτεί το σήμα που τρέχει στον εγκέφαλο και δημιουργεί την ανάγκη στο σώμα μου να αναζητήσει τροφή.

Η σκέψη μου πεινάει για σκέψη. Ενεργοποιεί τα κύτταρα του μυαλού μου και ξεκινάει ένα ταξίδι για τροφή της ίδιας της σκέψης, με άλλες σκέψεις. Γιατί η δική μου σκέψη τρέχει τρέχει συνεχώς. Δε σταματάει να προσπαθεί να με καταλάβει. Να καταλάβει τους γύρω μου. Να νιώσει την αλλαγή μου. Ώσπου γίνεται ένα με το συναίσθημα. Γίνεται εμμονή, φόβος, παράνοια, πόλεμος. Εγώ.

Όμως δεν μπορώ να νικήσω το εγώ μου. Πρόκειται για τον μάταιο αγώνα του μυαλού να αναλύσει το συναίσθημα. Μετά από έναν τέτοιο εσωτερικό πόλεμο, κατανοώ ότι ενώ η σκέψη και το συναίσθημα είναι άκρως αντίθετα,  έχουν ένα κοινό παρανομαστή – εμένα. Και στο τέλος μπορεί και να με χάσω.  Η ανάγκη της σκέψης μου για τροφή μπορεί και να με φάει.  Πρέπει απλά λοιπόν να με αποδεχτώ. Αλλιώς δε θα παραμείνει τίποτα».

Σκηνοθεσία/ Χορογραφία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Performers: Πολίνα Στάμπολη, Σταύρη Καλοπετρίδου
Φωνή: Μέτη Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια/ Φωτισμοί: Ρέα Ολυμπίου
Σκηνογραφία: Ρέα Ολυμπίου, Σταύρη Καλοπετρίδου
Φωτογραφία: Μάριος Κυριάκου
Μουσική: Ανδρέας Παπαπέτρου
Sound editing: Δώρος Νικολαϊδης
Δραματουργία: Μαρία Ζηντίλη

Fusion Dance, «All you need is love»
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 22:00

Η performance «All you need is love»,  εμπνευσμένη από τα καλύτερα μιούζικαλ και τα πιο ερωτικά τραγούδια, παρασταίνει την ανάγκη για αγάπη. Και μας παρασύρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεγάλων κινηματογραφικών και μη ερώτων, θυμίζοντάς μας ότι όπλο είναι η…αγάπη. 
Latin, Τζαζ, Αργεντίνικο Τάνγκο, Hip-Hop, Σύγχρονο, Oriental, Kλακέτες, Swing, Flamenco, Μπαλέτο, Theater art, Salsa, όλα τα είδη μπλεγμένα! Ένα σύνολο, μια εικόνα, μια ένωση, ένα fusion κίνησης, έκφρασης, συναισθημάτων.

Συμμετέχοντες : Αντιγόνη-Μαρία Κύρκου, Αθηνά Παλαιολόγου, Ζαφειρένια Μπροκαλάκη, Ναταλί Μιχαήλ, Μιχάλης Καλομοίρης, Τάσος Ρούσσος, Αλέξανδρος Μπαχάριεβ.

Η ομάδα «Fusion» αποτελείται από ορεξάτους νέους με διαφορετικές χορευτικές αφετηρίες, που παραβαίνοντας        σύνορα και διαχωριστικές γραμμές, χορεύουν αντίθετα στα στερεότυπα κι επιστρατεύουν τη διαφορετικότητά τους για μια κοινή και πρωτότυπη δημιουργία.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Σεμινάρια Χορού / το κοινό μαθαίνει

Σεμινάριο «Feeling and dancing the Latin rhythms»  με τους Αντιγόνη-Μαρία Κυρκου και Μιχάλη Καλομοίρη
Σάββατο 22  & Κυριακή 23  στις 16:00-19:00
  
Το αγωνιστικό ζευγάρι Latin χορών Αντιγόνη – Μαρία Κύρκου και Μιχάλη Καλομοίρη θα παραδώσει μαθήματα latin χορών υπό τη μορφή σεμιναριακών κύκλων. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τους Latin ρυθμούς μέσα από ειδικά σχεδιασμένες χορογραφίες, κάνοντας μια εισαγωγή στις αρχές της τεχνικής Latin των χορών και καλλιεργώντας την σκηνική τους παρουσία. Μετά το τέλος των σεμιναρίων θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση υπό την επίβλεψη των διδασκόντων μέχρι τις 19:00.

Κόστος συμμετοχής: 20 €
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Αντιγόνη – Μαρία Κύρκου, Τηλ: 6971542758 / akyrcou@yahoo.gr

Αντιγόνη-Μαρία Κύρκου

Κάτοχος του διεθνούς επαγγελματικού πτυχίου Latin χορών από την αγγλική ομοσπονδία I.D.T.A., με συμμετοχές σε πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα χορού (5η θέση κατηγορία five dance (2005) Κύπελλο Ελλάδος, 7η θέση κατηγορία five dance (2005) Πρωτάθλημα Ελλάδος). 
Έχει συνεργαστεί με τους παγκοσμίου φήμης προπονητές  JasonRoditis και ToniaKosovich (πρωταθλητές Αυστραλίας,  πρωταθλητές  Ελλάδος 1994, ’95, ‘96, δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και κριτές και χορογράφοι της τηλεοπτικής εκπομπής SoYouThinkYouCan dance) και ήταν καθηγήτρια των Galena’sDanceStudios (2010-2011). 

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται επαγγελματικά ως χορογράφος και προπονήτρια βραβευμένων αγωνιστικών ομάδων Latin στην “BurntheFloor dance studio” Λάρισας ( 1η θέση κατηγορία LadiesYouthVerginaCup 2010, 2η θέση κατηγορία LadiesYouthSalonikaOpen 2010, 3η θέση κατηγορία LadiesAmateurSalonikaOpen 2010, 2η θέση κατηγορία LadiesYouthLarissaOpen  2010, 3η θέση κατηγορία LadiesAmateurLarissaOpen 2010, 1η θέση κατηγορία LadiesYouthAcropolisOpen 2010, 1η θέση κατηγορία  LadiesAmateurSalonikaOpen 2011, 4η θέση κατηγορία LadiesYouthSalonikaOpen 2011, 2η θέση κατηγορία  LadiesAmateurAcropolisOpen 2011, 2η θέση κατηγορία LadiesYouthAcropolisOpen 2011), κι έχει επιμεληθεί τις χορογραφίες της ομάδας  Fusion.

Μιχάλης Καλομοίρης


Έχει εργαστεί ως καθηγητής σε πολλές σχολές χορού της Αθήνας  [Gene Kelly Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι (4 χρόνια), Gene Kelly Πεύκης (2 χρόνια), Gene Kelly  Ν. Φιλαδέλφειας (9 μήνες), GalenasDanceStudios (1,5 χρόνο)],  κι έχει πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα [(1η θέση one dance rumba και  one dance chacha 2008 (Κύπελλο Ελλάδος), 1η θέση RisingStars 2008(Acropolis Open), 8η θέση στο MontanaOpen (Βουλγαρία), συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό και σε πανελλήνια πρωταθλήματα (five dance)]. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από τους παγκόσμιους πρωταθλητές  IDSF AmateurLatin 2007-‘08 MaurizzioVescovo-MelindaTorokgyorgy, τους παγκόσμιους πρωταθλητές και κριτές του UK Open και του BlackpoolFestival,  Alan k HeizelFletcher και μαθήματα με τους  ManuelFrighetto-Katerina Rumba (10οι  στο  IDSF LatinAmateurrankinglist).

Έχει εργαστεί ως καθηγητής σε πολλές σχολές χορού της Αθήνας  [Gene Kelly Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι (4 χρόνια), Gene Kelly Πεύκης (2 χρόνια), Gene Kelly  Ν. Φιλαδέλφειας (9 μήνες), GalenasDanceStudios (1,5 χρόνο)],  κι έχει πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα [(1η θέση one dance rumba και  one dance chacha 2008 (Κύπελλο Ελλάδος), 1η θέση RisingStars 2008(Acropolis Open), 8η θέση στο MontanaOpen (Βουλγαρία), συμμετοχή σε αγώνες στο εξωτερικό και σε πανελλήνια πρωταθλήματα (five dance)]. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από τους παγκόσμιους πρωταθλητές  IDSF AmateurLatin 2007-‘08 MaurizzioVescovo-MelindaTorokgyorgy, τους παγκόσμιους πρωταθλητές και κριτές του UK Open και του BlackpoolFestival,  Alan k HeizelFletcher και μαθήματα με τους  ManuelFrighetto-Katerina Rumba (10οι  στο  IDSF LatinAmateurrankinglist).

Τα έσοδα των παραστάσεων συνεργασίας με τους Μ.Κ.Ο θα δοθούν για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.